YAKLAŞIK 5 BİN KİŞİ EĞLENCELİ MATEMATİK İLE TANIŞTI - Eskişehir Haber

Eskişehir Kültür-Sanat

YAKLAŞIK 5 BİN KİŞİ EĞLENCELİ MATEMATİK İLE TANIŞTI

YAKLAŞIK 5 BİN KİŞİ EĞLENCELİ MATEMATİK İLE TANIŞTI
Yayınlama: 21 Nisan 2021 Çarşamba
A+
A-

Tepebaşı Belediyesi’nin Türkiye’de bir ilk olarak hayata geçirdiği Matematik Evi, her yaştan insana farklı metotlar ile matematiği sevdiriyor. Matematik öğrenmenin farklı, kolay ve eğlenceli yolunu Temmuz 2018’den beri Eskişehirlilere hizmet sunan merkezden, şimdiye kadar 4 bin 706 kişi yararlandı.

Tepebaşı Belediyesi tarafından hizmete sunulan ve her yaştan insana farklı metotlar ile matematiği sevdirmeyi hedefleyen Matematik Evi’nde eğitimler devam ediyor.

Katılımcılar, Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan merkezde matematik öğrenmenin farklı, kolay ve eğlenceli yollarını keşfediyor. Ezbere dayanmayan ve klasik yöntemlerin dışında oyunlarla, katılımcıların hayal güçlerini geliştirirken matematiksel zekalarını da artırmaları hedefleniyor. Resim çizerek matematik öğrenme yolu olan donguri yönteminden somut materyallere, origamiden yapbozlara ve matematiksel oyunlara kadar pek çok metot uygulanan merkez, 2. sınıf öğrencilerinden başlamak üzere herkese hizmet ediyor.

Temmuz 2018’de faaliyete geçen merkezde yüz yüze eğitimlerden yararlanan 7-10 yaş arası çocuk sayısı bin 577, pandemi döneminde online eğitimlere katılan 7-10 yaş arası çocuk sayısı bin 250, yüz yüze ve online eğitim alan 10-18 yaş arası öğrenci sayısı bin 678 ve eğitimlere katılan yetişkin sayısı ise 201 oldu. Böylelikle öğretmenler eşliğinde, yüz yüze ya da online şekilde özgün metotlar ile sıkılmadan ve eğlenerek matematik öğrenen kişi sayısı 4 bin 706 ulaştı.

Görsel düşünme becerisi “Donguri" ile gelişiyor

Matematik Evi, “çizerek matematik öğrenme” yolu olarak bilinen Japon Donguri yöntemini de öğrenciler ile buluşturuyor.

Merkezde kullanılan farklı metotlardan biri olan Donguri, Akemi Bülbül tarafından hazırlanan ve Tepebaşı Belediyesi tarafından öğrencilere sunulan kitap ile eğlenceli bir matematik serüveni vadediyor. Zor bir ders olarak bilinen matematik, Japon Donguri yöntemi ile eğlenceli ve merak uyandıran bir hal alıyor.

Matematik Evi’nde hem çocuklar hem de yetişkinlere yönelik gerçekleştirilen Japon Donguri yöntemi ile matematik dersleri de yoğun katılım ile sürüyor.

'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024