Dünya Şiir Günü’nde Şiir Odunpazarında! - Eskişehir Haber

Eskişehir Kültür-Sanat

Dünya Şiir Günü’nde Şiir Odunpazarında!

Dünya Şiir Günü’nde Şiir Odunpazarında!
Yayınlama: 22 Mart 2021 Pazartesi
A+
A-

Odunpazarı Belediyesi, 21 Mart Dünya Şiir Günü’nde anlamlı bir etkinliğe imza attı. Odunpazarı Belediyesi bünyesinde kurulan Atölye Odunpazarı (ATOP), Dünya Şiir Günü için ŞiirOdunpazarında adını verdikleri bir kent mobilyası tasarladı. 92 farklı şiirin yer aldığı tasarım 20 öğrenci tarafından tasarlanarak, hayata geçirildi. Adalar’da açılışı gerçekleştirilen ŞiirOdunpazarında, büyük ilgi gördü.

Odunpazazarı Belediyesi katılımcı belediyecilik çalışmalarından biri olan ve üniversitelerin Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı, Grafik Tasarım, Endüstriyel Tasarım gibi birçok bölümde okuyan öğrenciler tarafın oluşturulan Atölye Odunpazarı (ATOP), çalışmalarını sürdürüyor. TMMOB’a bağlı Mimarlar Odası Eskişehir Şubesi’nin desteklediği, Odunpazarı Belediyesi bünyesinde kurulan ATOP, 21 Mart Dünya Şiir Günü için ‘ŞiirOdunpazarında’ adını verdikleri bir tasarıma imza attı. 20 öğrenci tarafından tasarlanan kent mobilyası ŞiirOdunpazarında da 92 farklı şiir yer alıyor. Türk edebiyatının usta kalemlerinin şiirlerinin yer aldığı tasarım, öğrenciler tarafından tasarlandı. Odunpazarı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Atölyelerinde yine öğrenciler tarafından şekillendirildi. ŞiirOdunpazarında, aynı zamanda insanlara kendi yazdıkları ve en sevdikleri şiirleri yazma imkanı da sunuyor.

ŞiirOdunpazarında kent mobilyası ilk olarak Adalar Mevkii’ne yerleştirildi. ŞiirOdunpazarında’nın açılışına Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, TMMOB Eskişehir Mimarlar Odası Şube Başkanı Didar Altuntaş, SES Şube Eş Başkanı ve Şair Birtürk Özkavak,

“BİRLİKTE ÜRETMEYE, BİRLİKTE TASARLAMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Koronavirüs pandemisi nedeniyle sosyal mesafe kurallarına uyularak gerçekleştirilen açılışta konuşan ATOP koordinatörü Oğuz Batur Taş, Atölye Odunpazarı olarak ‘birlikte hayal et birlikte tasarla’ sloganı ile çıktıklarını anlattı. Katılımcı politikalarla, Eskişehir’İ güzelleştirmek istediklerini kaydeden Taş, “Bugün gördüğümüz tasarımımız da Dünya Şiir Günü için çalıştığımız ŞiirOdunpazarında tasarımı. Tasarımda amaçladığımız, etkileşim ve farkındalık yöntemleri ile günden güne önemini unutuyor olduğumuz Edebiyatımızın gözbebeği şiir için farkındalık kazandırmak. Bu tasarımı 20 Gönüllü öğrenci olarak tasarladık. Bunun yanında Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Etüd Proje Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü gibi birçok müdürlük her aşamada yanımızdaydı.  Öncelikle bu tasarımımızı mümkün kılan Odunpazarı Belediye Başkanımız Sayın Kazım Kurt’a canı gönülden teşekkür ederiz. Odunpazarı Belediyesine, tüm ustalarıma, birlikte çalıştığımız tüm gönüllü öğrencilere tekrar ve tekrar canı gönülden teşekkür ederim. Bugünden sonra da birlikte üretmeye, birlikte tasarlamaya devam edecek, Odunpazarımızı çabalarımızla daha güzel bir hale getirmeye çabalayacağız. 21 Mart Dünya Şiir Günü Kutlu olsun” dedi.

'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024