Türk Ocağı: TEŞEKKÜR VE HAYIRLI OLSUN - Eskişehir Haber

Eskişehir Kültür-Sanat

Türk Ocağı: TEŞEKKÜR VE HAYIRLI OLSUN

Türk Ocağı: TEŞEKKÜR VE HAYIRLI OLSUN
Yayınlama: 27 Şubat 2021 Cumartesi
A+
A-

Ülkemizin ve UNESCO Türkiye Millî Komisyonunun gayretleri sonucunda UNESCO 40. Genel Konferansı tarafından Yunus Emre’nin 700. Vefat, Hacı Bektaş Veli’nin 750. Vefat ve Ahi Evran’ın 850. Doğum yılı münasebetiyle; Anadolu’nun Türkleşmesinde ve Müslümanlaşmasında büyük emek ve pay sahibi olan bu üç değeri 2021 anma ve kutlama yıl dönümleri arasına almıştır.

 Cumhurbaşkanı’mızın da bu anma günlerini ete kemiğe büründürerek himayelerine almaları “Yunus Emre ve Türkçe”, “Hacı Bektaşi Velî ” ve “Ahi Evran” yılı olarak bütün Türkiye’nin etkin şekilde kutlamasını ve konuyla ilgili olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığını görevlendirmesiyle, 2021 yılında Türkiye’nin muhtelif yerlerinde ve üniversitelerde yoğun programların yapılması öngörülüyor ve bekleniyor.

 Eskişehir’in özellikle “Yunus Emre Şehri” olması, Hacı Bektaş gönüllülerinin yoğunluğu sebebiyle; şehrimizde de özellikle Valiliğimizin deruhtesiyle; Yunus Emre Vakfı, Üniversiteler, Türk Ocakları, Mihalıççık Belediye Başkanlığı tarafından 2021 yılı içerisinde yoğun faaliyetlerin yapılması bekleniyor.

Bu konudaki gayretlerinden dolayı UNESCO Türkiye Millî Komisyonuna ve bu anma günlerini himayesine alan ve devletin muhtelif kurumlarını görevlendiren Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı iletiyoruz.

 

'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024