Uluslararası Pınar Çocuk Resim Yarışması 40 Yaşında! - Eskişehir Haber

Eskişehir Kültür-Sanat

Uluslararası Pınar Çocuk Resim Yarışması 40 Yaşında!

Uluslararası Pınar Çocuk Resim Yarışması 40 Yaşında!
Yayınlama: 2 Şubat 2021 Salı
A+
A-

40. Uluslararası Pınar Çocuk Resim Yarışması’nın konusunu çocuklar belirledi

1981 yılından bu yana kesintisiz düzenlenen ve bu yıl 40. yaşına giren Uluslararası Pınar Çocuk Resim Yarışması ‘Doğayı Seviyorum, Çevreme İyi Bakıyorum’ temasıyla başladı. Yarışmanın bu yılki teması, 39. Uluslararası Pınar Çocuk Resim Yarışması kapsamında Anadolu Üniversitesi iş birliğiyle yürütülen resim yarışması sosyolojik değerlendirme raporundan elde edilen veriler ışığında çocuklar tarafından belirlendi.

Pınar tarafından çocukların bedensel, zihinsel ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla 40 yıldır aralıksız düzenlenen Uluslararası Pınar Çocuk Resim Yarışması başvuruları başladı. Çocukların uçsuz bucaksız hayal dünyalarını renklendiren resimlerin yarışacağı 40. Uluslararası Pınar Çocuk Resim Yarışması “Doğayı Seviyorum, Çevreme İyi Bakıyorum” temasıyla düzenleniyor. 6 - 14 yaş arasında ilköğretim çağındaki çocukların başvurularının kabul edildiği yarışma; Türkiye’nin 7 bölgesi, özel eğitim ve uygulama okulları ile yurt dışı (K.K.T.C., Almanya ve Azerbaycan) kategorilerinden oluşuyor. Uluslararası Pınar Çocuk Resim Yarışması’na katılım sağlamak isteyen çocuklar resimlerini www.pinar.com.tr web sitesinden yükleyebilecek aynı zamanda kargo yoluyla gönderebilecekler.

40. Uluslararası Pınar Çocuk Resim Yarışması’nın konusunu çocuklar belirledi

Pınar Süt Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, “Çocukların özgüven ve sezgileriyle sanatsal yönlerinin gelişimini olumlu etkileyen resim sanatının gücüne ve etkisine inanıyoruz. Bu yaklaşımla, ülkemizin en uzun soluklu ve en geniş katılımlı resim yarışmasını düzenleyerek 1981 yılından bu yana çocuklarımızın hayallerine ortak oluyoruz. Çocukların duygu, düşünce ve beklentilerini özgürce ifade edebilmelerine zemin hazırlamaktan mutluluk duyuyoruz. 40. yaşını kutladığımız yarışmamızın konusunu da 39. Uluslararası Pınar Çocuk Resim Yarışması kapsamında Anadolu Üniversitesi iş birliğiyle resimlerin analiz edilmesiyle hazırlanan ‘Sosyolojik Araştırma Raporu’nun sonuçlarından elde edilen veriler ışığında belirledik. Rapor sonuçlarına göre çocukların resimlerine en fazla yansıyan temanın ‘doğa ve insan’ olması, bu yılki yarışmanın konusunun belirlenmesinde rol oynadı. Yarışmamıza Türkiye’nin tüm bölgelerinden ve yurt dışından Almanya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Azerbaycan’dan çocukların katılımını sağlıyoruz. Yarışmamızda Özel Eğitim ve Uygulama Okulları’nda eğitim gören çocuklarımızın resimleri jüri tarafından ayrı bir kategoride değerlendiriliyor. Bu sayede son 5 yıldır aktif olarak yürüttüğümüz Özel Eğitim ve Uygulama Okulları kategorisinde özel eğitime ihtiyaç duyan çocukların hayallerini resmetmesine olanak sağlıyoruz. Yarışmaya katılan tüm eserleri her yıl Türkiye’de resim sanatına gönül vermiş Prof. Dr. Mümtaz Sağlam öncülüğünde, Prof. Dr. Hayri Esmer, Prof. Dr. Hüsnü Dokak ve Doç. Devabil Kara gibi birbirinden değerli jüri üyeleri değerlendiriyor” dedi.

Yarışmanın başvuruları www.pinar.com.tr adresinden alınıyor 

Pandemi koşulları sebebiyle bu yıl geçmiş yıllardan farklı olarak yarışma başvuruları online platforma da taşındı. Başvuruların Pınar’ın kurumsal web sitesi www.pinar.com.tr adresinden de kabul edileceği yarışmaya katılmak isteyen öğrenciler, web sitede yer alan formu eksiksiz doldurduktan sonra resimlerini başvuru linkine kolayca yükleyebilecekler.

Yarışma başvuruları 2 Nisan 2021 tarihine kadar devam edecek

40 yıldır aralıksız devam eden Uluslararası Pınar Çocuk Resim Yarışması kapsamında yarışmaya katılan minik ressamların resimleri 2 Nisan 2021 tarihine kadar kabul edilecek. Mayıs ayında yapılacak jüri değerlendirmeleri sonucunda yarışmaya katılanlar arasından 10 öğrenci tablet ve 20 öğrenci profesyonel resim çantası ve malzemeleriyle ödüllendirilirken, 3 öğrenci de Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı aracılığıyla 1 yıllık eğitim bursunun sahibi olacak. Yarışmada özel eğitime ihtiyaç duyan çocukların hayallerini resmetmesine olanak tanıyan kategoriyi kazanan 1 yarışmacıya tablet, 2 yarışmacıya da profesyonel resim malzemeleri ve çantası hediye edilecek. Kazanan yarışmacıların resimleri www.pinar.com.tr web sitesi üzerinden 40. Uluslararası Pınar Çocuk Resim Yarışması Sanal Sergi ile sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Pınar, resim yarışması ile ilgili ayrıntılı bilgi ve başvuru için öğrenciler ve velilerini www.pinar.com.tr adresini ziyaret etmeye bekliyor.

 

'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024