Eskişehir Sanat Derneği’nden Uluslararası Eskişehir Karikatür sergisi - Eskişehir Haber

Eskişehir Kültür-Sanat

Eskişehir Sanat Derneği’nden Uluslararası Eskişehir Karikatür sergisi

Eskişehir Sanat Derneği’nden Uluslararası Eskişehir Karikatür sergisi
Yayınlama: 19 Ocak 2021 Salı
A+
A-

Eskişehir’in, kurulduğu 2002 yılından beri tüm sanat dallarında faaliyet gösteren sivil sanat kurumu Eskişehir Sanat Derneği, 8 yıldır resim sanatında düzenlediği Uluslararası Eskişehir Cumhuriyet Coşkusu Sergisi, 2 yıldır düzenlediği Uluslararası Eskişehir Fotoğraf Buluşması Sergisinden sonra şimdi de Uluslararası Eskişehir Karikatür Sergisini gerçekleştirdi.

Corona 19 salgını nedeniyle sanal ortamda, online sergi olarak derneğin web sitesindeki E-Galeri’de gerçekleştirilen sergide; Azerbaycan, Küba, Ukrayna, Türkiye, Rusya, Hindistan, Suidi Arabistan olarak  7 ülkeden 11’i yabancı 48 karikatür sanatçısının karikatürleri yer aldı. Serginin konusu serbest olmasına karşın sergide yer alan karikatürlerde dünyayı saran corona 19 virüsüne sanatçıların ağırlık verdiği görürdü.

Eskişehir Sanat Derneği, ulusal düzeyde de  12 yıldır sürdürdüğü Yunus Emre Şiir Buluşması, 10 yıldır Eskişehir Öykü Günleri, 4 yıldır Yücel Saraçoğlu Aşk Şiirleri Buluşması, 2 yıldır Dorlaion Şiir Yarışması ve Kral Midas Öykü Yarışması gibi düzenlediği 9 etkinliği ve 168. Sayıya gelmiş, 18 yıldır yayınlanan Eskişehir Sanat dergisi ile Eskişehir Sanat Tiyatrosu topluluğu da  var. Karikatür: Hamit Gış

 

'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024