TARİH KONUŞMALARI DEVAM EDİYOR - Eskişehir Haber

Eskişehir Kültür-Sanat

TARİH KONUŞMALARI DEVAM EDİYOR

TARİH KONUŞMALARI DEVAM EDİYOR
Yayınlama: 25 Kasım 2020 Çarşamba
A+
A-

Tepebaşı Belediyesi ve Tarih Vakfı iş birliğinde düzenlenen Tarih Konuşmaları’nın 9.’su, “Kadına Yönelik Şiddet, Aile ve Devlet: Türkiye’de Tarih Yazımı ve Toplumsal Cinsiyet Temelli Şiddet” söyleşisi ile online olarak devam edecek.

Tepebaşı Belediyesi ve Tarih Vakfı iş birliğinde, tarih bilincini artırmak amacı ile düzenlenen ve vatandaşlardan büyük beğeni toplayan Tarih Konuşmaları devam ediyor.

Tarihe ilgi duyan vatandaşların yoğun ilgisi ile gerçekleştirilen etkinliğin 9.’su koronavirüs salgını nedeniyle online olarak gerçekleşecek. “Kadına Yönelik Şiddet, Aile ve Devlet: Türkiye’de Tarih Yazımı ve Toplumsal Cinsiyet Temelli Şiddet” başlıklı Tarih Konuşmaları’nın moderatörü Prof. Dr. Serap Suğur, konuğu ise Dr. Tuba Demirci olacak. Söyleşiye katılmak isteyen tarih severler, etkinliğin QR kodunu ya da “tepebasi.bel.tr/etkinlikler.asp” sayfasında bulunan linki kullanabilecek. Etkinlik, Tepebaşı Belediyesi’nin Youtube hesabı “tepebasibld” kanalından da canlı olarak yayınlanacak.

Söyleşi, 26 Kasım Perşembe günü saat 19.00’da gerçekleşecek. Vatandaşlar kayıt için ad, soyadı ve telefon bilgilerini ise kultur@tepebasi.bel.tr adresine e-posta yoluyla iletebilecek.

Dr. Tuba Demirci kimdir?

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden mezuniyetinin ardından, yüksek lisans derecesini İngiltere Essex Üniversitesi Tarih Bölümü’nde Toplumsal Cinsiyet Tarihi alanında tamamlamış, doktora derecesini ise Bilkent Üniversitesi Osmanlı Tarihi Bölümü’nden almıştır.  2002- 2020 yılları arasında Sabancı Üniversitesi Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Başkent Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde misafir öğretim üyesi olarak, Kanada Calgary Üniversitesi Tarih Bölümü’nde ve Altınbaş Üniversitesi İİSBF Sosyoloji Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapmıştır.  Toplumsal cinsiyet; toplumsal cinsiyet rejimlerinin tarihsel gelişimi ve değişimi; feminist tarih yazımı; Türkiye ve dünyada kadın hareketi; son dönem Osmanlı ve erken Cumhuriyet dönemi sosyal politika ve toplumsal tarihi; Osmanlı İmparatorluğu ve erken Cumhuriyet döneminde aile;  Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgelerinin siyasi tarihi;  aile ve kent sosyolojisi ile mülteci hareketleri; tarih ve sosyal bilimler öğretiminde toplumsal cinsiyet eşitliği farkındalığı ve ayrımcılık karşıtı yöntemler geliştirilmesi akademik ilgi alanlarını oluşturmaktadır.

 

'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024