Günde 40 dakika topraklama yapmak kronik hastalıklara kalkan oluyor! - Eskişehir Haber

Eskişehir Sağlık

Günde 40 dakika topraklama yapmak kronik hastalıklara kalkan oluyor!

Günde 40 dakika topraklama yapmak kronik hastalıklara kalkan oluyor!
Yayınlama: 11 Mayıs 2023 Perşembe
A+
A-

GÜNDE 40 DAKİKA YETERLİ!

TOPRAKLAMA MUCİZESİ!

Sağlığa mucizevi faydaları bulunuyor. Uygulaması kolay ve tamamen maliyetsiz olan bu yöntemin adı TOPRAKLAMA. Bilimsel araştırmalar günde 40 dakika topraklama yapmanın kalbi koruduğu, bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve inflamasyonu azalttığını göstermiştir. Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Muhammed Keskin, Hayy Kitap’tan çıkan kitabı “TOPRAK KALBİ İYİLEŞTİRİR” de topraklama ile ilgili çok önemli bilimsel araştırmalara ve açıklamalara yer verdi.

Sağlıklı bir kalp ve sağlıklı bir beden için; doğanın, doğru beslenmenin, stres kontrolünün ve daha pek çok doğal formülün bilimsel kanıtlarla faydalarının anlatıldığı “Toprak Kalbi İyileştirir” kitabının yazarı Doç. Dr. Muhammed Keskin, Manşetteyiz Dergisine verdiği röportajda topraklama mucizesinin faydalarını anlattı.

Dr. Muhammed Keskin,”Topraklama, temel sağlık ilkelerinden biridir. Dünya'nın yüzeyi, güneş radyasyonu ve yıldırım çarpmaları yoluyla sürekli olarak yenilenen sınırsız sayıda serbest elektron içerir. Yerle fiziksel temas kurduğumuzda vücudumuz bu parçacıkları doğal olarak emer.​

Vücutta bu elektronlar, iltihaplanmaya ve kronik ağrıya neden olan serbest radikal aktiviteyi azalttığı için iltihap önleyici etkiye sahiptir. Lise yıllarına dönelim, o dönem derslerde elektronların negatif yüklü olduğunu öğrenmiştik. İltihaba neden olan serbest radikaller ise pozitif yüklüdür. Bu da serbest elektronların serbest radikalleri nötralize ettiği anlamına gelir. Topraklama yoluyla kazanılan serbest elektronların enerjisi aynı zamanda vücudumuzun doğuştan gelen enerjisini korumaya yardımcı olur. Böylece elektrik devresi uygun şekilde dengelenmiştir. Topraklamanın tüm bu etkileri kalp sağlığına ve genel sağlığımıza da son derece faydalıdır.​” Dedi.

TOPRAKLAMA ENFLAMASYONU AZALTIR, KAN BASINCINI DÜŞÜRÜR!

Elektron eksikliğinin kronik hastalıkları tetiklediğini ifade eden Keskin, “Dünya ile düzenli bir bağlantı olmadan, insanlar elektron eksikliği geliştirebilirler. Bu da vücutta dengesizliklere ve potansiyel olarak önemli sağlık sorunlarına yol açabilir. Örneğin; kalp hastalığı, kanser, diyabet ve otoimmün bozukluklar dahil olmak üzere birçok kronik hastalığın nedeni olarak giderek daha fazla tanımlanan kronik inflamasyon, bu bağlantı eksikliğinin bir sonucu olabilir.​ Neyse ki, düzenli olarak topraklama uygulayarak bağlantı kolayca geri yüklenebilir. Topraklama ile; inflamasyonda azalma, kalp hastalığı da dahil olmak üzere inflamasyonla ilgili birçok bozuklukla ilişkili semptomların iyileşmesi veya ortadan kaldırılması konusunda olumlu etkileri tespit edilmiştir. Ayrıca topraklama kalp atış hızını dengeler.

Sinir sistemi aktivitesini ve stres hormonu salgısını düzenleyerek vücuttaki stresi azaltır ve sakinliği artırır. Kardiyovasküler hastalıklara karşı olumlu etkileri vardır. Solunum, dolaşım ve sinir sistemi üzerinde olumlu etkileri gözlemlenmiştir. Kronik ağrıda azalmaya neden olduğu gözlenmiştir.​ Ancak topraklamanın belki de en güçlü faydalarından biri, kan basıncını düşürmeye yardımcı etkisidir. Çoğunuzun bildiği gibi, yüksek tansiyona "hiperviskozite" neden olur; bu, kanınızın kalın ve yapışkan olduğu ve dolaşım sisteminizde yavaş hareket ettiği anlamına gelir. Başka bir deyişle, kanınız ketçap gibi kalındır ve bu, atardamarlara zarar veren, kan basıncını artıran ve kanın pıhtılaşma riskini artıran iltihaplanma sürecini besler.​ Ketçap gibi olmak yerine, kanımızın vişne suyu gibi sorunsuz ve kolay bir şekilde akmasını isteriz. Topraklama burada devreye girer. Topraklama, kanımızın elektriksel “yükünü” değiştirerek akışını ve viskozitesini iyileştirmeye yardımcı olarak kan basıncını düşürür. Ayrıca, kan basıncını artırabilen başka bir faktör olan stresi azaltır.” Şeklinde konuştu.

TOPRAKLAMA KALBİ KORUR!

Topraklamanın kalp sağlığı üzerindeki etkilerine de değinen Muhammed Keskin sözlerine şöyle devam etti.

“Topraklamanın bir diğer önemli etkisi de kalp hastalıkları üzerinde saptanmıştır. Topraklama hücresel tamir ve enerji için primer kaynak sağlar. Hücrelerimizin enerji fabrikaları olan mitokondri kompleksleri içinde elektronlar, ATP oluşturan enzimlerin bir montaj hattından geçirilir. Vücut topraktan gelen elektronlarla temasa geçtiğinde, sınırsız enerji kaynağı vücut tarafından emilir. Topraklama elektronları transfer etmenin ve mitokondriyi güçlendirmenin bir yoludur. Böylece topraklama tüm hücrelerimizin optimum ATP üretimi seviyelerine katkıda bulunur. Kalp hastalıklarında ATP kalp dışına sızar ve hücre hayati ATP’yi kaybeder. Anjina, kalp yetmezliği, sessiz iskemi, mitral kapak prolapsusu ve diyastolik disfonksiyon gibi herhangi bir kardiyak durum da bir tür ATP açığına neden olabilir. Topraktan gelen enerji gerçekten de hassas kalp hücrelerinin imdadına yetişir.”

40 DAKİKA MUCİZESİ

Topraklama işleminin nasıl yapılabileceği konusunda da bilgi veren Doç. Dr. Muhammed Keskin, “Koşullar izin veriyorsa, her gün 40 dakika çıplak ayakla çim, kum, kil ve betonda dolaşmak ya da oturmak topraklama için idealdir.  Ahşap ve vinil iletken değildir.​ Kum ve çimeni her zaman bulamasak da beton bir zeminde de bunu gerçekleştirebiliriz. Bu bir bodrum ve giriş katı zemini de olabilir. Bu gibi zeminlerde oturun, kitap okuyun ayaklarınızı çıplak vaziyette zemine temas ettirin ve o anın tadını çıkarın. Topraklama kan viskozitesini (kan akışının doğal direncini ) önemli ölçüde azaltmaktadır. Hastalar kan viskozitesi ile ilgili herhangi bir ilaç alıyorsa, dikkatli olmakta fayda var. Güçlü kan sulandırıcılar, kan pıhtılaşması riskini artıran kardiyovasküler rahatsızlıkları olan hastalara yaygın olarak reçete edilmektedir. Hastalar bu gibi ilaçları alıyorlarsa doktorlarına topraklamayı denemek istediklerini önceden bildirmeleri gerekir. Ardından da birlikte çalışılarak, INR stabilize olana kadar her hafta dikkatlice izlenmeleri gerekir.” Dedi.

 

 

'

Gönderen: alfa_turk



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024