Bilecik’te 3 Ayrı Sağlık Tesisi Açıldı - Eskişehir Haber

Eskişehir Sağlık

Bilecik’te 3 Ayrı Sağlık Tesisi Açıldı

Bilecik’te 3 Ayrı Sağlık Tesisi Açıldı
Yayınlama: 28 Ocak 2023 Cumartesi
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilecik’te yapımı tamamlanan projelerin toplu açılış törenine katılarak, vatandaşlara hitap etti. Törende, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca da bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Bu topraklarda Selçuklu’dan Osmanlı’ya, oradan Cumhuriyet’e uzanan tarihi süreklilik içinde verilen her mücadelenin başımızın üzerinde, kalbimizin en mutena köşesinde yeri vardır” şeklinde konuştu.

Türkiye’ye 20 yılda asırlık eser ve hizmetler kazandırdıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizin tarihi olarak eski, coğrafi olarak nispeten küçük şehirlerinden biri olan Bilecik, bunların en yakın şahididir. Bilecik’e son 20 yılda 20 milyar lira tutarında kamu yatırımı yaptık. Sağlıkta 8’i hastaneden oluşan toplam 26 sağlık tesisinin yapımını tamamladık. 3 sağlık tesisimizin inşaatı devam ediyor. Söğüt’e 50 yataklı bir devlet hastanesi yapmak için çalışmalarımız sürüyor” dedi.

Bugün de güncel yatırım tutarı 1 milyar 771 milyon lirayı geçen 52 kamu yatırımı ile 653 milyon lirayı bulan 10 özel sektör yatırımının resmi açılışını yaptıklarını aktaran Erdoğan, bu yatırımlar arasında Bilecik 300 yataklı ve Bozüyük 200 yataklı devlet hastaneleriyle diğer sağlık tesislerinin de bulunduğunu dile getirdi.

Yapımı tamamlanan projelerin açılışları canlı bağlantıyla yapıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından Cumhuriyet Meydanı’ndan, yapımı tamamlanan projelerin açılışlarının yapıldığı üç farklı noktaya telekonferansla canlı bağlantı gerçekleştirdi.

İlk olarak 300 yataklı Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağlanarak, eserin videosunu izleyen Erdoğan, videoda gösterilen hastanenin yerine yeni bir hastane yaptıklarını, adını da Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu koyduklarını aktardı.

Ardından Bozüyük 250 yataklı Devlet Hastanesi, Ağız Diş Sağlığı Merkezi, Palyatif Bakım Merkezi, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ve Aile Sağlı Merkezinin açılışına bağlanan Erdoğan, “Bilecik’e bu yakışır, Bozüyük’e bu yakışır, Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

“Bu yıl, yeni bir dönüm noktası, yeni bir doğuşun habercisidir”

SağIık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, açılışta yaptığı konuşmada ise “Sağlık alanında nereden nereye geldiğimizi, vatandaşlarımız yaşayarak gördü. Bugün kat ettiğimiz mesafe, ve sahip olduğumuz imkânlar gurur verici” şeklinde konuştu.

“Türkiye Yüzyılı vizyonu kapsamında, milletimize verdiğimiz hizmeti, en üst düzeye çıkarmaya; ülkemizin bir sağlık üssü olduğunu, tüm dünyaya duyurmaya, kararlıyız” diyen Bakan Koca, “Bu yıl, yeni bir dönüm noktası, yeni bir doğuşun habercisidir. Bu topraklardan yükselerek, dünyaya nizam veren ses, yeniden gürleşecektir” dedi.

Bugün Bilecik’in, modern tıbbın tüm gelişmiş olanaklarını bünyesinde barındıran, üç ayrı sağlık tesisine kavuştuğuna belirten Koca, şöyle devam etti:

“300 yataklı Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanemiz, 87 polikliniği, 11 ameliyathanesi, anjiyo ve yanık üniteleri, 600 metrekare fizik tedavi merkeziyle, hemşerilerimize hizmet verecek. Hastanemiz, 408 sismik izolatörle, deprem riskine karşı güçlendirildi.

46 bin metrekare kapalı alana sahip Bozüyük Devlet Hastanemizde,250 yatak, 10 ameliyathane, 66 polikliniğimiz mevcut.

Her iki hastanemizde de, inşa ettiğimiz helikopter pisti ile hava ambulanslarımızın erişimi sağlanacak.”

Bozüyük Ağız ve Diş Sağlığı, Palyatif Bakım, Toplum Ruh Sağlığı ve Aile Sağlığı Merkezi Projesinin ise 10 bin 700 metrekare kapalı alana sahip olduğunu söyleyen Koca, “32 diş polikliniği, diş ameliyathanesi, 16 yataklı palyatif bakım merkezi, toplum ruh sağlığı merkezi, 6 aile hekimliği ve çocuk gündüz bakım eviyle, hemşerilerimizin hizmetinde” ifadelerini kullandı.

Törene, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile AK Parti genel başkan yardımcıları, milletvekilleri, MKYK üyeleri ve Bilecik Valisi Kemal Kızılkaya katıldı.

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024