Eskişehir’de Duygulandıran Etkinlik - Eskişehir Haber

Eskişehir Sağlık

Eskişehir’de Duygulandıran Etkinlik

Eskişehir’de Duygulandıran Etkinlik
Yayınlama: 4 Kasım 2022 Cuma
A+
A-

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Eskişehir’de 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası dolayısıyla, farkındalığı arttırmak amacıyla etkinlik düzenlendi. Düzenlenen etkinlikte, sağlık çalışanlarımız bir araya gelerek kent merkezinde yürüyüş yaptı. Yürüyüş esnasında vatandaşlara broşür ve çeşitli bilgilendirmeler yapılarak, organ bağışı konusuna dikkat çekildi. Etkinliğe trafik kazasında kaybettiği oğlunun organlarını bağışlayarak 5 kişiye umut olan anne Yaşariye Korkut, İl Sağlık Müdürümüz Prof. Dr. Uğur Bilge ‘de katıldı.

“Amacımız, organ bağışı konusunda herkesi bilinçlendirmek”

Düzenlenen etkinliğin amacı hakkında bilgilendirmelerde bulunan İl Sağlık Müdürümüz Prof. Dr. Bilge ise,Amacımız organ bağışı konusunda toplum bilincini oluşturmak, ilgili tüm kesimlerin konuya ilgisini artırmaktır. Şu an Türkiye genelinde binlerce hasta organ beklemekte, ölümle yaşam arasındaki çizgide hayata umutla tutunmaya çalışmaktadır. Organ bağışı konusuna toplum olarak hassasiyet göstermeli, organ nakli gerektiren hastalıkların her an bizim ve sevdiklerimizin başına gelebileceğini unutmamalıyız. “Yaşarken de yaşamdan sonra da başkalarına hayat vermek bizim elimizde”. Bu konuda duyarlı davranmak hepimizin toplumsal sorumluluğudur. Ayrıca; Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu; 06.03.1980 tarih ve 396/13 sayılı kararı ile organ naklinin caiz olduğunu açıklamıştır. Bunun yanı sıra Kur’an-ı Kerim’de de “Kim bir insana hayat verirse onun tüm insanlara hayat vermişçesine sevap kazanacağı” beyan olunmaktadır (Maide Süresi, Ayet 32).

“Benim oğlum yaşıyor, ölmedi”

Etkinlikte konuşan Yaşariye Korkut, oğlu Mustafa Korkut’u (38) yaklaşık 5 ay önce trafik kazasında kaybettiğini belirterek, organ bağışı yapılması konusunda özellikle annelere seslendi. Organ bağışı sayesinde birçok vatandaşa umut olunabileceğini söyleyen Korkut, “Oğlumu trafik kazasında kaybettim. Yaklaşık 5 ay oldu. Oğlumun organlarını bağışladım. Şükür, yavrumun organları 5 kişiye can verdi. Herkes organ bağışında bulunsun. Şu anda diğer ailelerle görüşmeye hazır değilim ama sonrasında görüşmek isterim. Evladımın organları 5 kişiye can verdi ve onlar da benim evladım. Onları evladım olarak kabul ettim. Benim oğlum yaşıyor, ölmedi. Onun için hayat devam ediyor. Bir anne olarak herkesin organ bağışında bulunmasını istiyorum. Canlar kurtulsun. Organ bekleyen bir sürü insanlar var. Onlar bizler de olabiliriz. Evladımın organları 5 kişiye can verdi ve onlar da benim evladım. Onları evladım olarak kabul ettim. Bir anne olarak herkesin organ bağışında bulunmasını istiyorum” dedi.

Etkinlik, farkındalık için hazırlanan balonların gökyüzüne bırakılması ve isteyen katılımcıların organ bağışında bulunmasıyla son buldu.

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024