Bilge Saha Çalışmalarını Yakından Gözlemlemek Amacıyla Ziyaretlere Devam Ediyor - Eskişehir Haber

Eskişehir Sağlık

Bilge Saha Çalışmalarını Yakından Gözlemlemek Amacıyla Ziyaretlere Devam Ediyor

Bilge Saha Çalışmalarını Yakından Gözlemlemek Amacıyla Ziyaretlere Devam Ediyor
Yayınlama: 16 Haziran 2021 Çarşamba
A+
A-

Eskişehir Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge koronavirüsle mücadele çalışmaları başta olmak üzere sunulan sağlık hizmetlerini değerlendirmek, saha çalışmalarını yakından gözlemlemek amacıyla ziyaretlere devam ediyor.
 Bu kapsamda Yunus Emre Devlet Hastane’si Eskişehir Şehir Hastanesini ve Eskişehir Sanayi Odası Hizmet Binasında oluşturulan Aşı uygulama merkezini ziyaret etti.  
 
Prof. Dr. Uğur Bilge hastanelerin aşılama odaları, poliklinik hizmetleri ile acil  servisini gezerek vatandaşlara sunulan sağlık hizmetlerini yerinde değerlendirdi. Değerlendirmeler sırasında vatandaşlarla sohbet etme imkanı bulan Uğur Bilge vatandaşlardan gelen soruları yanıtlayarak onların endişelerini giderip, yapılan aşılar hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Herhangi bir aşı adayı olan ürün; insanlara verilmeden önce, klinik öncesi testlerden, ardından klinik geliştirme ve üretim zinciri dahil bir çok test basamağından geçtiğini belirten Bilge “Bu aşamalarda kullanılan aşının toksik etkilerinin olup olmadığı ve vücudun verdiği tepkiler dikkatle incelenir. Aşılar güvenli ürünlerdir. Aşı yan etkilerinin çoğu hafif ve geçici yan etkilerdir. Aşılanan kişilerde; aşı uygulanan yerde kızarıklık, hassasiyet veya ağrı olabilir. Aşılama sonrasında istenmeyen bir etki görüldüğünde hastaneye veya aile hekiminize başvurulabilir”. Dedi

 Prof. Dr. Uğur “ Pandemiyi sonlandırabilmemiz için toplumun yüzde 60-70’lik bir kısmının aşılanması gerekiyor. Eskişehir’de  bunu yapmak için  tüm gücümüzle çalışıyoruz. Aşı olmayı ihmal etmemeli ve mutlaka yaptırmalıyız. Bunun yanında pandemiden korunmak için hala en önemli tedbirin maske, mesafe ve hijyen olduğu da unutmamalıdır. Covid-19 aşısı tanımlanmış olan vatandaşlarımız, Alo 182 ve Merkezi Hekim Randevu Sistem (MHRS) uygulaması üzerinden randevu alarak Aile Hekimlikleri ile tüm kamu, özel ve üniversite hastanelerinde ücretsiz olarak aşılarını yaptırabilirler.

Vatandaşlarımızın rahatlıkla aşılarını olabilmeleri için İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından her türlü tedbir alınmıştır. Dedi
 Prof. Dr. Uğur “Bu güne kadar Eskişehir’de 1 doz aşı uygulanan kişi sayısı 310.989  -2 doz aşı uygulanan kişi sayısı 203.158 toplam 514.147 olduğu belirti”.

'

Gönderen: esgundem



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024