SAÇ DÖKÜLMESİ NEDEN OLUR ? - Eskişehir Haber

Eskişehir Sağlık

SAÇ DÖKÜLMESİ NEDEN OLUR ?

SAÇ DÖKÜLMESİ NEDEN OLUR ?
Yayınlama: 23 Mayıs 2021 Pazar
A+
A-

Estetik,Plastik  ve Rekonstrüktif  Cerrahi Uzmanı Op.Dr.İlhan Serdaroğlu konu ile ilgili bilgiler verdi.

Saç dökülmesi problemi yaşayan kadın ve erkekler, saç dökülmemi önlemek için hangi şampuanı kullanmalıyım ? En hızlı saç uzatan şampuan hangisi ? Uzun ve hızlı uzayan saçlar için hangi şampuanı kullanmalıyım ? Saç dökülmesine karşı hangi ürünler kullanılabilir? gibi...soruları  kendilerine  sık  sık  sorarlar.

Peki  ama  saçlarımız  neden dökülür  ?

Saç dökülmemizin nedenleri şunlar olabilir:

1.       Genetik faktörler (androgenetik alopesi) : Ailede baba, dayı veya amcada kellik varsa, genetik faktör nedeniyle saçlarınız dökülebilir

2.       Maruz kalınan yoğun stres nedeniyle saçlarınız dökülebilir

3.       Mineral (demir, selenyum, çinko  ve  magnezyum  gibi)  ve vitamin eksikliği nedeniyle saçlarınız dökülebilir.

4.       Vitamin A fazlalığına bağlı  dökülmeler  olabilir

5.       Ağır  diyet ve  hızlı  kilo  vermeye bağlı  saç  kaybı olabilir.

6.       Mevsimsel değişiklikler nedeniyle saçlarımız dökülebilir

7.       Hormonal bozukluklar nedeni ile saçlarımız dökülebilir

8.       Kullanılan bazı ilaçlara bağlı olarak dökülebilir

9.       Doğum sonrası loğusalık döneminde dökülebilir

10.   Tüm vücut hücrelerimiz gibi saç köklerimizin yaşa bağlı olarak yaşlanması ve zayıflaması sonucu saçlarımız dökülebilir

Yukarıdaki nedenleri bağlı olarak saç tellerimiz  yoğun bir  şekilde tek tek  dökülebilir. Günde 100-150 tel arası saç telinin dökülmesi normal sayılır. Eğer 150-200 telden fazla ise teşhis  ve tedavi için uzman bir doktor ile görüşmelisiniz.  Genetik nedenli dökülmelerde saç köklerimiz daha  çok zayıflar, güçsüzleşir, giderek incelerek ayva tüyüne döner ve dökülür.

Saç dökülmesine karşı şampuanlar ile saçlarımızı nasıl güçlendirebiliriz?

Saç  dökülmelerinde  şampuan  kullanımı  etkili  olur  mu  ?

Öncelikle şampuanın içeriği saçlı derimizdeki nem ve yağ dengesini koruyacak bir içerikte ve bitkisel olmalıdır. Bu nedenle şampuan seçerken içeriğinde bulunan kimyasal temizleme ajanlarının ( özellikle sülfatlı yüzey  aktif  maddeler) türüne ve miktarına dikkat etmeliyiz. SLS, paraben ve silikon türevlerini içermeyen şampuanlar kullanmalıyız. İçerik olarak yoğun kimyasal içeren şampuanlar saçlı derimizi kurutmakta ve nem dengesini bozarak ciltte pullanma ve hatta allerjiye  bağlı kızarıklığa neden olmaktadır.

Saç köklerinin zayıflaması nedeniyle, saçlarımız incelir ayva tüyüne döner, kırılır ve dökülür. Saçlarımızın sağlıklı uzaması ve uzun ve güçlü saçlara sahip olmak için saç derimizin de sağlıklı olması çok önemlidir. Deri sağlığı, sağlıklı  bir  temizlik ürünüyle  sağlanabilir. İçinde allerjen maddeler ve  sülfatlı  bileşikler  olan  şampuanlarla  sağlıklı  bir  deri  kalitesini  sürdürmek  olası  değil. Aynen sağlıklı bir bitkinin nem ve vitamin açısından dengeli bir toprakta büyüyeceği gibi saçlarımız da nem ve yağ dengesi sağlanmış saç derisinde uzar ve kalınlaşır. Hızlı uzayan saçların formülü, saçımızı hem içten, ağızdan alınan besin ve besin  takviyeleriyle ve hem de dıştan, kaliteli  şampuan ve  serumlarla kaliteli beslemektir. Saç dökülmesine karşı kaliteli  bir  şampuanla, saçlı derinizin ve saçınızın sağlığınızı korursunuz. Marketlerde satılan ve saç dökülmesine karşı etkili olduğu belirtilen şampuanları almadan önce ürünü inceleyerek silikon  ve  paraben  içermeyen, bitkisel içerikli doğal şampuanları (Trixowell Serum ve Şampuanı gibi...) tercih etmelisiniz.

 

'

Gönderen: esgundem



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024