Bakan Koca’dan önemli açıklama! - Eskişehir Haber

Eskişehir Sağlık

Bakan Koca’dan önemli açıklama!

Bakan Koca’dan önemli açıklama!
Yayınlama: 22 Nisan 2021 Perşembe
A+
A-

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu sonrası açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, "İçinde bulunduğumuz hafta başından itibaren vaka artış hızı azalmaya başlamış ve gelecek günlerde düşüşe geçeceği öngörülmektedir. Vaka sayılarında hedeflenen düşünün sağlanamaması halinde tebrilerin sıkılaştırılması değerlendirilmiştir" dedi. Yerli aşıya ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Koca, "Çok yakında Sputnik V aşısının da devreye gireceğini belirtmek isterim" diye konuştu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu sonrası açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, "Vaka sayılarındaki artış hızı azaldı. Bundan sonra kısıtlama ve tedbirlere uyumla vaka sayısı düşecek. Bilim Kurulu’nun bugünkü haftalık toplantısında, virüsün yeni varyantları, aşı ile ilgili son gelişmeler ile birlikte, mutasyonlar ele alınmıştır. Salgın yönetimi açısından önemli olan toplumla iletişim konusu da gündem olmuştur.

BAKAN KOCA: VAKA SAYILARINDA HEDEFLENEN DÜŞÜŞ SAĞLANAMAZSA...

Gerek tedbirlerin gevşemesi gerekse ve daha önemlisi hızlı yayılan mutasyonlar sebebiyle vaka sayıları hızlı bir tırmanışa geçmişti. İçinde bulunduğumuz hafta başından itibaren vaka artış hızı azalmaya başlamış ve gelecek günlerde düşüşe geçeceği öngörülmektedir.

Vaka sayılarında hedeflenen düşünün sağlanamaması halinde tedbirlerin sıkılaştırılması değerlendirilmiştir. Ülkemizde en çok görülen mutasyon İngiltere varyantlı olarak bilinen türdür. Semptom göstermeyen vakaların, toplam vakalar içindeki oranında bir değişiklik yoktur. Sağlık altyapısının gücü büyük hasta yüklerini karşılasa da hiçbir kapasite sınırsız değildir. Yayılımı kontrol altına alarak sağlık sistemimizin üzerindeki yükü düşürmek zorundayız" dedi. 

 

'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024