ŞEHİR HASTANESİNDE MULTİPLE SKLEROZ(MS) POLİKLİNİĞİ HİZMETİNİZDE - Eskişehir Haber

Eskişehir Sağlık

ŞEHİR HASTANESİNDE MULTİPLE SKLEROZ(MS) POLİKLİNİĞİ HİZMETİNİZDE

ŞEHİR HASTANESİNDE MULTİPLE SKLEROZ(MS) POLİKLİNİĞİ HİZMETİNİZDE
Yayınlama: 28 Şubat 2021 Pazar
A+
A-

İç Anadolu Bölgesi’nde Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastaneler arasında ilk özel Multiple Skleroz (MS) polikliniği Eskişehir Şehir Hastanemizde hizmet vermeye başlamıştır.

 İç Anadolu Bölgesi’nde Sağlık Bakanlığı bünyesinde bulunan devlet hastaneleri arasında ilk kez özel Multiple Skleroz(MS) polikliniği açılan Eskişehir Şehir Hastanemiz, gerek Eskişehir’den gerek çevre illerden gelen hastalarına hizmet veriyor.

  “Hem çok heyecanlıyız hem de fazlasıyla gururluyuz”
MS hastalığı hakkında bilgi vererek bu tedavileri halka sundukları için gururlu olduklarını belirten Nöroloji bölümü Uz. Dr. Ramazan Akay, “Eskişehir Şehir Hastanesi’nde çarşamba günleri Multipl Skleroz (MS) hastalığı için özel poliklinik günleri yapacağız. Bu uygulamaya Şubat ayı itibariyle uygulamaya başladık. MS hastalığı merkezi sinir sisteminin otoimmun bir hastalığıdır. Yani beyin ve omuriliği tutan, vücuttaki savunma hücrelerinin kendi sinir hücrelerine saldırması sonucu ortalığa çıkan bir hastalıktır. Çoğunlukla 20 ile 40 yaş arası erişkin bireylerde görünen bir hastalıktır. Birçok farklı semptomlarla hastalarımız bize geliyor. En çok uyuşma şikâyetiyle karşılaşıyoruz. Ayrıca kaslarda güç kaybı, baş dönmesi, çift görme ve dengesizlik şikâyetiyle de gelen hastalarımız oluyor. Bölgemizde Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastanelerde özel MS polikliniği veren ilk hastane Eskişehir Şehir Hastanesi’dir. Hem çok heyecanlıyız hem de böyle bir hizmeti hastalarımıza ve halkımıza sunduğumuz için çok gururluyuz” ifadelerini kullandı.

  “MS’e dair tüm tedavi yöntemlerini uygulayabiliyoruz”

  Kullanılan tedavi yöntemleriyle ilgili bilgi aktaran Nöroloji bölümü Uz. Dr. Duygu Arslan Mehdiyev ise şunları söyledi:
  “MS tanısı konulan hastalarda hızlıca tedaviye başlanılması ve yakın takibinin yapılması çok önemli. Hastalığın tanısında 3 tesla MR, MR görüntüleri, uyarılmış potansiyeller adı verdiğimiz sinir hücrelerinin hepsi ve göz sinirleri değerlendirildiği OCT testi detaylıca değerlendiriliyor. Tüm bu tetkiklerin tamamını hastanemizde yapabiliyoruz. Üçüncü basamak sağlık kuruluşu olan bir hastane olduğu için MS’e dair tüm tedavi yöntemlerini uygulayabiliyoruz. Hastanemizde MS hastalarının daha yakından takip edilebilmesi, detaylı olarak dosyalarının tutulabilmesi ve izlemlerin gerçekleştirilebilmesi için MS polikliniği hizmeti vermeye başladık. Hastalarımız tedirginlik duydukları her zaman başvuru yapabilirler. Ayrıca çarşamba günleri de rutin kontrollerimiz gerçekleşecek. Aktif genç erişkinlerde görülen bu kronik rahatsızlık için bu polikliniğin faydalı olacağını düşünüyoruz. Ve biz doktorlar olarak da her zaman hastalarımızın yanındayız.” şeklinde belirtti.

#eskisehirsehirhastanesi

'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024