Yeşilaydan Alkollü Festivale Destek Veren Başkana Ziyaret - Eskişehir Haber

Eskişehir AlfaTürk

Yeşilaydan Alkollü Festivale Destek Veren Başkana Ziyaret

Yeşilaydan Alkollü Festivale Destek Veren Başkana Ziyaret
Yayınlama: 25 Mayıs 2022 Çarşamba
A+
A-

Geçtiğimiz haftalarda alkol satışı yapılmak istendiği için izin verilmeyen Anadolufest ile ilgili yasaklama kararı tepki gösteren Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'a Yeşilay'dan ziyaret.

Geçtiğimiz haftalarda Eskişehir'de düzenlenmek istenen son güne kadar resmi izin için de başvuru yapmayın yapılacak olan etkinliğe günler kala izin alınmak istenen ve alkol satışı yapılması amaçlandığı için ise gerekli şartları sağlayamadıkları için izin verilmeyen AnadoluFest adlı etkinliğe bazı kesimlirden yaşam biçimini engelleme gibi tepkiler geldi. Bazı tepkilerde ise daha ileri gidilerek "bırakınız içsinler, bırakınız çadırda kalsınlar, bırakınız sevişsinler" diye yorumlar dahi yapıldı.

Bu tepkilerden birisi de yıllar önce halk arasında Barlar Sokağı olarak bilinen sokağın açılışını yapan ve açılışta da Eskişehir Büyükşehir Belediye başkanı Yılmaz Büyükerşen ile ellerindeki alkol bardaklari ile konuşma yapan ve bu görüntüsü zaman zaman sosyal medyada da paylaşılan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmek Ataç'tı. Ahmet Ataç sosyal medya hesapları üzerinde yasaklanan festival adındaki etkinliğe destek olan isimlerden birisiydi.

Tartışmaların hala taze gündemde olduğu bu günlerde ise Yeşilay tarafından Ahmet Ataç'a ziyaret gerçekleştirildi. Belediye tarafından yapılan basın açıklamasında, Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Yeşilay Şube Başkanı Sıtkı Karaca ve Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) yetkilileri ile bir araya geldiği ifade edildi.

Buluşmada Karaca ve beraberindekiler, Yeşilay ve YEDAM faaliyetleri hakkında Başkan Ataç’a bilgiler verdi. Karaca, “Ahmet Bey her zamanki nezaketi ile bizleri ağırladı. Kendisine ilgisi ve desteği için teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu.

Başkan Ataç da Yeşilay’ın, toplumu alkol, tütün, madde, kumar gibi kötü alışkanlıklardan uzak tutma amacı ile görev yapan önemli bir kuruluş olduğunu ve daima Yeşilay’ın yanında olduğunu ifade etti. Buluşma, günün anısına çektirilen fotoğraf ile son buldu.

Ziyaret sosyal medya da gündem oldu. Alkol ile anılan bir festival konusunda yaşananlarla ilgili tek bir açıklama yapmayan Eskişehir Yeşilay şubesinin bu ziyaretinin ve zamanlamasının manidar olduğu yorumları yapıldı.

 

'

Gönderen: alfa_turk



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024