GSB EDU Yayında... GSB Hep Yanında - Eskişehir Haber

Eskişehir Spor

GSB EDU Yayında... GSB Hep Yanında

GSB EDU Yayında... GSB Hep Yanında
Yayınlama: 3 Mayıs 2023 Çarşamba
A+
A-

Gençlik ve Spor Bakanlığı, gençlerin kişisel, sosyal ve mesleki gelişimlerini desteklemek amacıyla ihtiyaç duydukları eğitimlere uzaktan ve yüz yüze ulaşabilecekleri eğitsel, kültürel ve sportif içeriklerin yer aldığı Eğitim Deneyim Uygulama sayfasını gençlerle buluşturuyor.  

Eğitimi gençlerin bir tık uzağına taşıyan sisteme https://edu.gsb.gov.tr/ web sitesinden ulaşılabiliyor. Hazırlanan internet sitesinde gençler verilen eğitimlere ulaşırken yeni eğitimlere yönelik talepte bulunabilecek. Gençlerin e-rehberlik sistemiyle hazırlanan kişisel envanterler yolu ile kendi potansiyellerinin farkına varacakları web sitesinde, ihtiyaç duydukları eğitimlere uzaktan ve yüz yüze olmak üzere ulaşabilmeleri sağlanacak.

Portalda hangi eğitimler yer alacak?

Web Portalında, EYS Gençlik Eğitim kursları, Bilim/Teknoloji, Değerler, Kültür/Sanat, Mesleki Bilgi ve Beceri, Yabancı Dil ve Spor Eğitim kursları dahil olmak üzere 438 eğitim içeriği bulunuyor. Bu içeriklerin ders, içerik, süre vb. detaylarına gençlerin ulaşabilmesinin yanında eğiticiler de bu portal üzerinden eğitim başvuruları yapabilecek.

E- Rehberlik Sistemi Gençleri Yönlendirecek

Tüm bunların dışında E-Rehberlik Sistemi, gençlerin kişilik özellikleri, mesleki ilgi, değer ve eğilimleri ile yetenek ve becerilerini değerlendirerek mesleki gelişim süreçlerini desteklemek üzere gençlerin hizmetinde olacak.

Gençleri eksikliklerini keşfetme ve bu amaçta doğru yolda ilerleme üzerine yönlendirecek olan bu yapı, Türkiye’de ilk kez çalışılmış olmasıyla da büyük bir önem arz edecek.

Deneyimli İsimlerin Yer Aldığı Çevrim İçi Kurslar

Gençlerin web portalı üzerinden giriş yapabilecekleri bir başka dijital kaynak olan Mentörüm Hayat Becerileri programı ile alanında uzman ve deneyimli isimlerin yer aldığı çevrimiçi kurslar, Türkiye’nin her yerindeki öğrencilere açık ve ücretsiz olarak sunulacak.

Etkili iletişimden iş hayatında başarılı olmanın yollarına, sağlıklı yaşamdan dijital dünyaya hazır olmaya kadar geniş bir yelpazede hazırlanan kurslar, Portal aracılığıyla milyonlarca gençle buluşacak. 20 farklı kursun yer aldığı video prodüksiyonunda, Pelin Çift, Altan Erkekli, Birol Güven gibi isimlerin yer aldığı alanında uzman isimlerden tecrübe paylaşımı gençlerin hizmetinde olacak.

'

Gönderen: alfa_turk



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024