TRANSFERİN AÇILMASI MUCİZE VE BONUS OLUR - Eskişehir Haber

Eskişehir Spor

TRANSFERİN AÇILMASI MUCİZE VE BONUS OLUR

TRANSFERİN AÇILMASI MUCİZE VE BONUS OLUR
Yayınlama: 29 Eylül 2021 Çarşamba
A+
A-

Eskişehirspor teknik direktörü Cem Karaca programda önemli açıklamalarda bulunarak “Zor şartları bilerek göreve geldik. Elimizdeki kadro kalitesini biliyoruz. Alınan her sonucun sorumlusu benim. Hiçbir bahanenin arkasına sığınmayacağız” dedi.

Karaca “Bizim için her maç final niteliğinde. Amedspor maçı da aynı. Zor bir deplasman bizi bekliyor. 4 maçta 9 puan aldılar. İlk kez Güneydoğu’da bir maça çıkacağız. Belki de ilk defa uçağa binecek futbolcular ile maça çıkacağız. Elimizden geleni yapacağız” dedi.

 “36 YAŞINDA FUTBOLU BIRAKTIM”

“46 yaşındayım. Almanya’da doğdum. Eintracht Frankfurt altyapısında forma giydikten sonra Kaiserslautern takımına transfer oldum ve profesyonel futbol kariyerim başladı. Almanya Bundesliga şampiyonluğu yaşadım. Daha sonra St. Pauli’de forma giydikten sonra Türkiye kariyerim başladı. Fenerbahçe, Konyaspor gibi pekçok Süper Lig kulübünde forma giydim. 36 yaşında futbolu bıraktım. Fenerbahçe altyapısında antrenörlüğe başladım. Eskişehirspor’da da Mustafa Özer döneminde yardımcı antrenörlük yapmıştım.

“ŞARTLARI BİLİYORDUM”

‘Daha önce de görev yaptığım için Eskişehirspor’daki şartları biliyordum. Eskişehirspor’un en kötü şartları bile pek çok kulüpten daha iyi diyebilirim. Sahip olduğu tesisler, stadyum, taraftar inanın herkese heyecan verir. Ateşten gömleği giymiş bir yönetim göreve gelmişti. ‘Benimle görüştüklerinde ben de sizinle beraber savaşmak istiyorum’ dedim. Eskişehirspor çok önemli bir camia. Böyle bir kulüpte başarılı olursan Türkiye yeni bir antrenör kazanmış olur. Zor şartları bilerek göreve geldik. Elimizdeki kadro kalitesini biliyoruz. Alınan her sonucun sorumlusu benim. Hiçbir bahanenin arkasına sığınmayacağız”.

“40’DAN FAZLA OYUNCU İZLEDİM”

“Göreve geldikten sonra potansiyeli olan tüm futbolcuları görmek istiyorum dedim. Sezon öncesi kampında 40’tan fazla oyuncuyu gözlemleme şansım oldu. Geçen sezon pandemi nedeniyle akademi ligleri oynanmadı. Biz forma giyemeyen bu oyuncularla sezon öncesi kampı geçirdik ve A takıma dahil ettik. Örneğin Arda Okumuş’un geçen sezon U19 takımında sadece 2 maçı var. Bartu Göçmen’in 5, Cihangir Çağlıyan’ın 4 maçı var”.

“DÜŞÜYORUZ AMA TOPARLIYORUZ”

“Ekip olarak çok çalışıyoruz. Kazanmak için bütün formülleri üretiyoruz. İlk iki haftada istediğimiz sonuçları alsak da, devamında iki mağlubiyet aldık. Pazarspor maçında tabelada 6-2 mağlubiyet yazıyor ama istatistiklere göre topa sahip olma oranlarında yüzde 60’lık bir oran ile üstünlük bizdeydi. 3-0 geriye düştüğümüzde bile mücadeleyi bırakmadık. Devre arasına kadar farkı 2’ye indirdik. İkinci yarının başında bir gol daha bulduk. Bireysel hata sonucu 4-2 oldu ve maçın kırılma anı bu an oldu.  3-2’ye getirdiğimizde sistemi değiştirecektik. Erhan Albayrak ile bunu konuşurken golü kalemizde gördük ve takım olarak düştük. Aslında biz Pazarspor maçında kötü futbol oynamadık. Yediğimiz golleri düşünmezseniz daha üstün olan bizdik. Gol atabiliyoruz. Düşüyoruz ama toparlıyoruz. Ölümcül hataları düzelttiğimiz zaman çok daha iyi olacağız. Kırklarelispor maçında yaptığımız hataların aynılarını yaptık. Demek ki daha çok çalışmamız gerekiyor.

“HER OYUNCU ÖNEMLİ”

“Sezgin Coşkun takım içerisinde arkadaşlarına çok yardımcı olan bizim için önemli bir isim. 18 yaşındaki bir oyuncunun gösterdiği eforu ondan bekleyemeyiz. 37 yaşında bir futbolcudan bahsediyoruz.  Muhammet Yahya Akbulut hafta içerisinde sakatlandı. Arka adalesinde bir problem var. Bir süre daha kendisini kullanamayacağız. Emre Kuday da yeniden sakatlandı. Buğra iki hafta sonra Milli Takıma gidecek. Bu sefer maç olduğu için izin alma şansımız da yok. Kaan Gaman’ı oynatmak istiyoruz. Ancak antrenmanda bayıldı. Yaptığımız antrenman kendisine ağır geldi. Kamp falan da gördü. Neler yapabiliriz diye bakacağız.Bizim için her oyucu değerli” dedi.


“AMEDSPOR MAÇI DA FİNAL GİBİ”

“İlk 4 maçı bitirdik ve yeni bir sayfa açtık. Puan veya puanlar almak için Diyarbakır’a gideceğiz. Bizim için her maç final niteliğinde. Amedspor maçı da final gibi. Çalışmaktan ve sabretmekten başka çaremiz yok. Her maça bir taktik ve bir strateji ile çıkıyoruz. Elimizdeki kadro ile en iyi şekilde sahada olacağız. Zor bir deplasman bizi bekliyor. 4 maçta 9 puan aldılar. Genç bir takım ile mücadele ediyoruz. İlk kez Güneydoğu’da bir maça çıkacağız. Belki de ilk defa uçağa binecek futbolcular ile maça çıkacağız. Elimizden geleni yapacağız”

“TRANSFERİN AÇILMASI MUCİZE VE BONUS OLUR”

“Yönetim çok sıkı çalışıyor. FIFA’da bulunan sıkıntılı dosyaları çözüyorlar. İlk hedef altyapının transfer yasağını kaldırmak. Kulüp olarak buna çok ihtiyacımız var. Altyapıdan gelen futbolcular ile mücadele ediyoruz. Yeni yetenekleri kulübümüze kazandırmamız lazım. Devre arasında transferin açılması mucize ve bonus olur. Biz en kötü ihtimale göre çalışmalarımıza devam ediyoruz. Eldeki futbolcuları korumak da önemli. Devre arasına kadar şu kadar puan almamız lazım da diyemem. Lige maç maç devam ediyoruz. Her maça puanlar kazanmak için çıkıyoruz”.

“ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

“Altyapı hocaları ile sürekli temas halindeyiz. Oyuncuları takip ediyoruz. U19 takımı ile sık sık hazırlık maçı oynuyoruz ki o oyuncuları da görüyoruz. Oynadığımız karşılaşmalar ortada. Yedekten oyuna giren oyunculardan istediğimiz performansları alamıyoruz. Kalan maçlarda haddimizi aşmadan elimizden geleni yapacağız”.


“SABIR VE ANLAYIŞ”


“Tolga Yakut’un eksikliğini kesinlikle hissediyoruz. İlk iki haftanın şablonunu 3 ve 4. haftada devam ettiremedik. Tolga’nın yerine farklı oyuncular denedik ama bazen de olmuyor işte.

Biz bu yola hep beraber çıktık. Bu futbolcuların Eskişehirspor taraftarının desteğine ihtiyacı var. Alınan tüm başarısız sonuçların sorumlusu benim. Bu camia bu futbolculara sahip çıkmaya devam etmeli, daha fazla desteklemeli. Camiamızdan sabır ve anlayış rica edeceğim” dedi.

 

istikbalgazetesi.com

'

Gönderen: esgundem



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024