KENETLEN! Kaybettiğinde değil vazgeçtiğinde yenilirsin! - Eskişehir Haber

Eskişehir Spor

KENETLEN! Kaybettiğinde değil vazgeçtiğinde yenilirsin!

KENETLEN! Kaybettiğinde değil vazgeçtiğinde yenilirsin!
Yayınlama: 24 Eylül 2021 Cuma
A+
A-

Eskişehirspor Taraftarlar Birliği kenetlenme çağrısında bulundu...

Kenetleniyoruz! tüm gücümüzle, yeni destanlar yazmaya ve bu sevdanın gelecek nesillere aktarılması için kenetleniyoruz!..

Babalarımızdan, amcalarımızdan, dayılarımızdan, ağbilerimizden dinlemiştik; Anadolu ihtilalini, İstanbul dukalığına nasıl başkaldırdığımızı, İstanbul saltanatını nasıl salladığımızı...

Son maçta kaçan şampiyonlukları sanki kendimiz yaşamış gibi gözyaşı dökmüştük yıllarca ve en son bizlerde gözyaşlarımızı bıraktık Antalya'da! Radyo kayıtlarından dinlerken Sevilla maçını her golünde ayağa fırlamış ağbilerimizin gözyaşlarıyla hüzünlenmiştik. Bir efsaneydi bize anlatılan, Anadolu’nun ilki, öncüsü, Yıldızı.. Ama yarım kalmışı...

Mezarına Eskişehirspor yazdıran hocalarımız oldu bizim.. Deplasmana gitmek için evinin kiremitlerini satan sevdalılarımız. Evlendiği gece deplasmana giden abilerimiz anlattı Siyah-Kırmızı aşk yüzünden eşlerini nasıl terkettiklerini. Oynanmayan maça bilet alanlarımız oldu. Gözleri görmeyen evladına sahada aşkını anlatan babalarımız oldu. Bu bir takımdan çok daha fazlasıydı bizler için..

Efsane yılları yaşayamayan bizler yeni bir destanın yazılışına tanık oluyorduk. Ancak çeşitli ayak oyunlarıyla Anadolu Yıldızı'nın şahlanması engellendi. Ama bizleri unuttular. Her şeye rağmen vazgeçmeden inandığımız yolda dimdik durduk ve işte bu arma sevdalıları sayesinde hâlâ armamız yaşıyor. Her deplasman daha gür sesle bağırarak "Bunlar hiç mi küsmüyor, vazgeçmiyor" dedirtenler olarak artık tüm görev sadece taraftara düştü.

Türkiye'de destan yazan tribünlerimizle beraber Şimdi sahadaki arkadaşlarımız yeni bir destan yazıyor. Vazgeçmeden arkalarında duran koca bir şehir için oynuyorlar. Bu armanın ağırlığını bilerek oynuyorlar. Kaybettiğinde değil, vazgeçtiğinde yenildiğini bilerek oynuyorlar ve karda kışta, onca soğuğa, yağmura, çamura hatta stada alınmayıp dışarda kalacağını bilerek aldırmadan peşlerinden gelen sevdalıları için oynuyorlar.. Artık hep beraber direniyoruz!

Ve bizler de yarım kalan efsanenin yarım kalan satırlarını tekrar yazmaya başladık. Evlatlarımıza, torunlarımıza anlatmak için, ihtilali tamamlamak için peşindeyiz.. Pazar günü hınca hınç dolduralım tribünleri... Pandeminin bizi durduramayacağını gösterelim cümle aleme, zaten kim bizi durdurabildi ki! Haykıralım sevdamızı. Destek verelim bu şanlı armaya.. Cümle aleme gösterelim bu camianın kenetlendiğinde neler yapabileceğini.. Yeniden siyah kırmızı olsun bu şehir..

Ey bu renklere ömrünü adamış gönüldaşım! Ey bu armaya gönül veren ama bir çok sıkıntıya haksızlığa karşı haklı olarak tepki olsun diye maçlara gelmeyen taraftar! Omuz ver bu davaya, al biletini gel maça.. Biz bu ülkenin en büyük taraftarıyız. Biraz değil çok yorulduk ama vazgeçmek bize yakışmaz. Her yenilgiden daha da güçlenerek kalkan bu şehre yakışanı yapmak boynumuzun borcu. Çünkü sahada bizim kentin çocukları var. Bizim mahallenin, Bizim semtin çocukları, Bizim tribünün çocukları..

Bu pazar yeniden diriliyoruz yeniden yeri göğü sarsıyoruz.. Her türlü Bizans oyununa rağmen, silinen puanlarımıza verilmeyen kartlarımıza rağmen! Yarım bir destanın yeni sayfalarının ilk satırlarını yazıyoruz. Gel bu hikayede sende ol, bu davaya omuz ver.

 

'

Gönderen: esgundem



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024