Herlings 4’te 4 yaptı - Eskişehir Haber

Eskişehir Spor

Herlings 4’te 4 yaptı

Herlings 4’te 4 yaptı
Yayınlama: 9 Eylül 2021 Perşembe
A+
A-



Motokrosun formulası MXGP’nin iki etabının düzenlendiği Afyonkarahisar’da Bitci MXGP of AFYON, Dünya Motokros Şampiyonası (MXGP) ve Dünya Gençler Motokros Şampiyonası (MX2) yarışlarıyla tamamlandı. KTM'den Hollandalı Jeffrey Herlings, Türkiye'deki 4 yarışı da kazanarak seriyi sürdürdü.

BİTCİ MXGP OF AFYON'DA HERLINGS'İN
Dünya Motokros Şampiyonası (MXGP) Afyon etabının kazananı Hollandalı Herlings oldu. Böylece Türkiye'de yapılan 4 yarışın da galibi KTM fabrika pilout Jeffrey Herlings.

Serinin ilk yarışını KTM'den Hollandalı Jeffrey Herlings birinci, yine KTM'den İtalyan Antonio Cairoli ikinci, Honda'dan Slovenyalı Tim Gajser üçüncü tamamladı. İkinci yarışta ise, Tim Gajser birinci oldu. Slovak yarışçıyı Jeffrey Herlings ve Antonio Cairoli izledi. Böylece, MXGP of AFYON'da birinciliği Jeffrey Herlings kazandı. Tim Gajser ikinci, Antonio Cairoli ise üçüncü olarak ödül kürsüsüne çıktı.

Bitci MXGP of AFYON'un ardından, dünya sıralaması'nda Tim Gajser 355 puanla liderliğini sürdürdü. Jorge Prado'nun ilk yarışta düşmesinin ardından Roman Febvre 327 puanla ikinciliğe yükseldi. Antonio Cairoli ise bir puan gerisinde 326 puan ile üçüncü sırada takipte.

Markalarda ise, KTM 423 puan ile liderliğini sürdürüyor. Honda 356 puan ile ikinci, 332 puan alan Kawasaki ise üçüncülüğe yükseldi.

MX2 OF AFYON'NDA VIALLE - RENAUX ÇEKİŞMESİ
Dünya Gençler Motokros Şampiyonası (MX2) yarışında Bitci MX2 of AFYON etabının ilk yarışını Yamaha'dan Maxime Renaux, ikinci etabını KTM'den Tom Vialle kazandı. İlk yarışta, KTM'den Mattia Guadagnini, ikinci yarışta Husqvarna'dan Jed Beaton üçüncü oldu. MXGP of AFYON yarışını Tom Vialle birinci, Maxime Renaux ikinci, Mattia Guadagnini üçüncü sırada tamamladı.

MX2 of AFYON yarışının ardından Maxime Renaux puanını 361'e, Mattia Guadagnini 312'ye, Jago Geerts ise 290'a yükseltti. Takımlar sıralamasında ise Yamaha 402 toplam puanla liderliğini korurken, KTM 386 puan ve Husqvarna’da 300 puana ulaştı.

Bitci MXGP of AFYON
Dünyanın en çok izlenen yarışlarından biri olan Dünya Motokros Şampiyonası’nın 8’inci etabı Bitci MXGP of TURKEY tamamlandı. 9’uncu etabı Bitci MXGP of AFYON ile birlikte dünyada ilk kez aynı hafta içinde yapılacak.
Bitci MXGP of AFYON 7-8 Eylül’de “Dünyanın En İyi Pisti” ödüllü Afyon MotorsTporları Merkezi’nde koşulacak. Dünyanın en iyi motokrosçularının yarışacağı yarışlar 7.3 milyar kişinin yaşadığı 180 ülkede yayınlanıyor ve ölçümlenmiş 3.1 milyar izleyici tarafından izleniyor. Bitci MXGP of AFYON yarışları Türkiye’de TRT SPOR YILDIZ’dan canlı yayınlanacak.
T.C. Cumhurbaşkanlığı’nın himayelerinde yapılacak yarış TURKSAT, Budget Motosiklet, ANLAS, Özerband, Levent Börek, Misli sponsorluğunda; Motosiklet Endüstrisi Derneği (MOTED), BMW Motorroad, Doğan Trend, Kymco, Honda, Yamaha, Karcher, ECC Tur, NG Hotels Afyon, Jura Hotels, Afbel Termal Hotel, Akrones Hotel, Budan Thermal Otel, DoubleTree by Hilton Afyonkarahisar, Eresin Hotels, Korel Thermal Resort, Oruçoğlu Thermal Resort, Özgül Termal Tatil Köyü, Yeniletişim, PowerApp, ActaMedya, Digital Services, Anadolu Prodüksiyon’un desteğiyle yapılıyor.

'

Gönderen: esgundem



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024