Bakan KASAPOĞLU, Dünya Bisiklet Gününde Gençlerle Buluştu - Eskişehir Haber

Eskişehir Spor

Bakan KASAPOĞLU, Dünya Bisiklet Gününde Gençlerle Buluştu

Bakan KASAPOĞLU, Dünya Bisiklet Gününde Gençlerle Buluştu
Yayınlama: 4 Haziran 2021 Cuma
A+
A-

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Dünya Bisiklet Günü’nde, bisiklet kullanımına dikkat çekmek için gençlerle bisiklet sürdü.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nun, çevre dostu ve sağlıklı ulaşım aracı olan bisikletin kullanımını teşvik etmek amacıyla ilan ettiği, 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü’nde, Bakan Kasapoğlu gençlerle bisiklet sürdü. Ankara’da gençlerle bir araya gelen Bakan Kasapoğlu, bisiklet kullanımının çevreye ve insan sağlığına pozitif katkıda bulunduğuna dikkat çekti.

Özellikle Kovid-19 salgınıyla, dünyamızın ne kadar hassas dengeler üzerine kurulu olduğuna ifade eden Bakan Kasapoğlu; “Dünyamızın ve canlı yaşamının devamı açısından, fosil yakıtlardan uzaklaşıp, sürdürülebilir enerji kaynaklarına yönelmemiz gerektiğini son bir yılda çok iyi anlamış bulunuyoruz. Bununla beraber her vatandaşımız, hastalıklara karşı dirençli bir beden için, sağlık için, geleceğimiz için aktif hareket halinde olmalı.” dedi.

Bakan Kasapoğlu, bisiklet sporuna hükümet olarak büyük önem verdiklerini ve devlet projesi olarak yaklaştıklarını söyleyerek, “Dünyanın Cumhurbaşkanlığı himayesindeki tek bisiklet maratonunu Türkiye olarak 56 yıldır gerçekleştiriyoruz. Ülke olarak bisiklette büyük adımlar atıyoruz. Geçtiğimiz aylarda temelini attığımız, Türkiye'nin ilk olimpik velodromu hızla yükseliyor.” diyerek sözlerini tamamladı.

Bakan Kasapoğlu, Dünya Bisiklet Günü etkinlikleri kapsamında, sosyal medya hesabından 100 adet bisiklet hediye edeceğini duyurdu.

 

'

Gönderen: esgundem



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024