Bakan KASAPOĞLU Fetih Kupası Okçuluk Yarışmaları’nın Ödül Törenine Katıldı - Eskişehir Haber

Eskişehir Spor

Bakan KASAPOĞLU Fetih Kupası Okçuluk Yarışmaları’nın Ödül Törenine Katıldı

Bakan KASAPOĞLU Fetih Kupası Okçuluk Yarışmaları’nın Ödül Törenine Katıldı
Yayınlama: 30 Mayıs 2021 Pazar
A+
A-

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Daha önceleri sporcu dahi bulamadığımız branşlarda bugün dünya çapında şampiyonalarda altın madalyayla bizleri temsil eden sporcularımız var. Ama dedik ya fetih ruhu iki günü eşit olan ziyandadır anlayışıdır. İşte o ruhla, bilimde, sanatta, kültürde, sporda her alanda çıtayı yukarıya taşıyacağız.” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İstanbul'un fethinin 568. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleştirilen 9. Uluslararası Fetih Kupası Okçuluk Yarışmaları'nın ödül törenine katıldı.

9. Uluslararası Fetih Kupası Okçuluk Yarışmaları'nın ödül töreni, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ile İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın katılımıyla yapıldı.

Okçular Vakfı Spor Kulübü Tesisleri'ndeki törende konuşan Bakan Kasapoğlu, “İstanbul'un fethinin 568. yıl dönümünü birlikte idrak ediyoruz. Tabii pandemi nedeniyle kısıtlılıklar var ama hamdolsun ki aynı heyecanı aynı coşkuyu yaşıyoruz.” dedi.

Fethin karanlıktan aydınlığa çıkış olduğunu söyleyen Bakan Kasapoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Fetih, adaleti öne çıkarmaktır. Fetih, zulmün karşısında gerektiğinde eliyle gerektiğinde diliyle gerektiğinde kalbiyle var olmaktadır. Fetih, gönüllere girmek demektir. Yaratılmışların en şereflisi insana değer vermek ve insan için gayret göstermektir. İşte bu ruhla şanlı ecdadımızdan almış olduğumuz bu mukaddes emaneti, bu fethin kutlu sancağını yine hep birlikte millet olarak gençlerimizin öncülüğünde ilelebet payidar kılacağız. Ben bu vesileyle bu mukaddes şehri bize emanet eden feth-i mübinin o kutlu müjdesine layık olan güzel kumandanı ve onun güzel askerlerini rahmetle, minnetle ve hürmetle yad ediyorum.”

“Bilimde, sanatta, kültürde, sporda her alanda çıtayı yukarıya taşıyacağız”

Bakan Kasapoğlu, 9. Uluslararası Fetih Kupası ile spordaki varoluşu her alanda olduğu gibi yukarıya taşıdıklarını belirterek, "Sadece birkaç branş değil, her branşta iddiamız var. Daha önceleri sporcu dahi bulamadığımız branşlarda bugün dünya çapında şampiyonalarda altın madalyayla bizleri temsil eden sporcularımız var. Ama dedik ya fetih ruhu iki günü eşit olan ziyandadır anlayışıdır. İşte o ruhla, bilimde, sanatta, kültürde, sporda her alanda çıtayı yukarıya taşıyacağız." ifadelerini kullandı.

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, “Bu anlamlı organizasyonun bugünlere gelmesinde emeği olan herkesi ve Okçular Vakfını tebrik ediyorum. Bu organizasyonda ter döken, gayret gösteren, farklı ülkelerden gelen değerli misafirlerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Bu anlamlı kupanın daha nice yıllar milletimizle ve İstanbul'umuzla buluşmasını temenni ediyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

Bilal Erdoğan: Gönüllerin yeniden fethedilmesine ihtiyaç var

İstanbul'un fethinin 568. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Okçular Vakfı Spor Kulübü Tesisleri'nde düzenlenen organizasyonun ödül töreni, hijyen kurallarına uyularak gerçekleştirildi.

Törende konuşan Bilal Erdoğan, "Okçular Vakfına geleneksel okçuluğu Türkiye'de bu kadar destekledikleri için teşekkür ediyorum. Dünyanın dört bir yanından sporcuların gelmesine alışkınız ama geçen sene ve bu sene kısıtlama nedeniyle daha az ülkeyle bu etkinliği yapıyoruz. Ama inşallah seneye salgını da geride bırakmış bir şekilde çok daha büyük bir etkinlik yapacağız." ifadelerini kullandı.

Dünyanın buhran döneminden geçtiğini kaydeden Erdoğan, "Sadece salgından dolayı değil, sosyal yön itibarıyla da. Milletlerin birbirine karşı güven bunalımı yaşadığı ve dünyada azınlıklara karşı maalesef çok daha menfi tavırların takınıldığı bir dönem. İnşallah bu dönemler geride kalır. Sanki dünyanın bir fethe ihtiyacı var. Gönüllerin yeniden fethedilmesine ihtiyaç var. Bu gönüllerin fethi inşallah bir fetih milleti olan milletimize nasip olur. Yaşayışıyla, çalışkanlığıyla, doğruluğu ve dürüstlüğüyle inşallah yeniden bizim milletimiz dünyaya örnek olur ve dünyanın ihtiyaç duyduğu bu fethi yaşamak nasip olur diyorum." değerlendirmesinde bulundu.

 

'

Gönderen: esgundem



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024