BİR FORMAMIZIN ASALETİ VARDI BU HALE GETİRENLER UTANSIN - Eskişehir Haber

Eskişehir Spor

BİR FORMAMIZIN ASALETİ VARDI BU HALE GETİRENLER UTANSIN

BİR FORMAMIZIN ASALETİ VARDI BU HALE GETİRENLER UTANSIN
Yayınlama: 17 Aralık 2020 Perşembe
A+
A-

Kupada Rizespor’a elenen Eskişehirspor’da maç sonu Buğra Çağlıyan ile Rizespor’lu Samudio'nun forma değiştirime görüntüleri bir anda Türkiye’de gündeme oturdu. Buğra, rakibinin forma değiştirme isteğinin ardından eliyle "para" işareti yapınca hareket iki farklı şekilde yorumlanmıştı.

Bu olayın ardından ulusal medya ve sosyal medya da  kırmızı-siyahlılarda oluşan maddi olanaklardan dolayı bu değişimin gerçekleşmediği belirtilirken, bazı kişiler Eskişehirspor’da oyuncular yedek formaya verecek parasının olmadığını, bazı kişiler ise forma paralarını oyunculardan kesildiğini iddia etti.

Olayın içinde bulunan Buğra Çağlıyan’ın formayı yakın bir arkadaşına söz verdiği için o anda değiştirmediği duyumları ortaya çıktı. Eskişehirspor yönetimi resmi siteden “Forma verip vermeme kararı tamamen her zaman olduğu gibi oyuncularımızındır. Kulübümüzde malzeme konusunda bir eksiklik yaşanmamaktadır” dedi.

Teknik direktör İlhan Var ise  “Buğra'nın forma değişmemesinin sebebi kesinlikle maddiyat değil. Eskişehirspor formayla ve eşofmanla konuşulacak bir kulüp değildir. Eskişehirspor çok büyük bir camiadır” dedi.


GÜNDEME OTURDU

Türkiye kupasına veda eden Eskişehirspor’da maçtan sonra Çaykur Rizespor’lu tecrübeli futbolcu Samudio Eskişehirspor’un 16 yaşındaki oyuncusu Buğra Çağlıyan ile formaları değiştirmek istedi. Ancak Buğra kabul etmedi. Samudio, forma değişimde ısrarcı davrandı. Buğra Çağlıyan, eliyle para işareti yapması değişikli şekilde yorumlanırken, Bu dialog A Spor’da ekranlarına yansıdı. Bu olayın ardından ulusal medya ve sosyal medya da  kırmızı-siyahlılarda oluşan maddi olanaklardan dolayı bu değişimin gerçekleşmediği belirtilirken, bazı kişiler Eskişehirspor’da oyuncular yedek forma verecek parasının olmadığını, bazı kişiler ise forma paralarını oyunculardan kesildiğini iddia etti.

BUĞRA VE YÖNETİM

Bunun üzerine 16 yaşındaki Buğra Çağlıyan formayı bir arkadaşına söz verdiği için formayı vermediğini belirtti. Ayrıca koronavirüs tedbirlerinden dolayı forma değişiminin yasak olduğu ifadeleri kullanıldı. Ardından Eskişehirspor kulübünden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi “Çaykur Rizespor karşılaşması sonrasında rakip takım oyuncusu Samudio ile oyuncumuz Buğra Çağlıyan arasında oluşan görüntülerde, forma verip vermeme kararı tamamen her zaman olduğu gibi oyuncularımızındır. Nitekim, oyuncumuzun formasını maç sonrasında Samudio'ya ulaştırdığı bilgisini almış bulunmaktayız. Kulübümüzde malzeme konusunda bir eksiklik yaşanmadığını kamuoyunun bilgilerine sunarız…”

VAR“MADDİYAT DEĞİL”

Teknik direktör İlhan Var ise bu konuda önce “Bu çocuklar 16-17 yaşında 250 lira onlar için ciddi rakam. Para işareti de o yüzden Samudio’ya anlatmak istediği l formayı verirsem 250 lira benden kesilir demek istemiş. Olayı sonradan öğrendik formayı Samudio'ya yolladık. Forma ücretini Buğra adına ben ödeyeceğim” derken dün ise “Buğra'nın forma değişmemesinin sebebi kesinlikle maddiyat değil. Eskişehirspor formayla ve eşofmanla konuşulacak bir kulüp değildir. Eskişehirspor çok büyük bir camiadır" dedi.

SEZGİN “FORMA SIKINTISI VAR”

Eskişehirspor takım kaptanı Sezgin Coşkun da maçtan sonra forma olayıyla ilgili olarak Lig Radyo’ya “Kulüpte forma sıkıntısı var. O yüzden forma alınmaması konusunda çocuklar uyarıldı. Tabii değişim bu farklı ama çocukların aklında alınmayacak kalınca hoş bir görüntü ortaya çıkmadı” dedi.

NE GÜNLERE KALDIK…

Eskişehirspor’daki forma krizi Türkiye’ye gündeme oturdu. Spor programlarında tartışıldı. Sosyal medya da gündem oldu. Görüntüyü yine sosyal medyada 1 milyondan fazla kişi izledi. Eskişehirspor’da bir formanın asaleti kalmıştı.. O da yerle bir oldu. Eskişehirspor’u geçmiş dönemlerde yöneterek bu günlerin mimarı olanlar şimdi kafasını yastığa koyunca rahat uyuyorlar mı?

 

istikbalgazetesi.com

'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024