2019’da "İstanbul’un deprem sorununu 5 yılda çözerim" diyen İmamoğlu şimdi "100 yıl" dedi - Eskişehir Haber

Eskişehir Magazin

2019’da "İstanbul’un deprem sorununu 5 yılda çözerim" diyen İmamoğlu şimdi "100 yıl" dedi

2019’da "İstanbul’un deprem sorununu 5 yılda çözerim" diyen İmamoğlu şimdi "100 yıl" dedi
Yayınlama: 11 Mart 2023 Cumartesi
A+
A-

Göreve geldiğinden bu yana her kalemde karnesi kırıklarla dolu olan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun mega kenti depreme hazırlama anlamında vaatleri ve şimdi söyledikleri arasındaki fark izleyenleri şaşkına çevirdi.

2019 yılında sosyal medya fenomeni Oğuzhan Uğur'un YouTube kanalı Babala TV'ye konuk olan İmamoğlu "Deprem sorunu siz göreve geldiğiniz takdirde ne kadar sürede çözülür sorusuna "hayalci kimse olamaz ama 5 yılda çok hızlı hareket edilip çözülebilecek düzeyde. İstanbul'un mevcut konut stoğunu da bu anlamda rezerv stok olarak düşünüp çözümün bir parçası haline getirmeyi planlıyoruz." şekilnde yanıt verdi.

Merkez üssü Maraş olan ve 11 ilde yıkıma neden olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremleri ardından TV100'de Uğur Dündar'ın Deprem Özel yayınına katılan İmamoğlu burada da benzer bir souyla karşılaştı ancak verilen yanıt çok farklı oldu. İşte İmamoğlu'nun "İstanbul 7'nin üstünde beklenen depreme hazırlıklı mı?" sorusuna verdiği yanıt;

İstanbul'un sorununu çözmek için bize 100 yıl lazım. 100 yıl sonra İstanbul'da zaten şu anki binalar eskiyecek. Dolayısıyla burada başka bir dil, başka bir metot, başka bir hıza ihtiyacımız var.

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024