Sakallı’nın Yaptıkları Hala Kendine Hayran Bırakmaya Devam Ediyor - Eskişehir Haber

Eskişehir Magazin

Sakallı’nın Yaptıkları Hala Kendine Hayran Bırakmaya Devam Ediyor

Sakallı’nın Yaptıkları Hala Kendine Hayran Bırakmaya Devam Ediyor
Yayınlama: 13 Nisan 2022 Çarşamba
A+
A-

Geçtiğimiz hafta Odunpazarı Kent Konseyinin davetlisi olarak Eskişehir'e gelen CHP'li vekiller Odunpazarına hayran kaldılar.

Odunpazarı Kent Konseyi, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın konuşmacı olduğu söyleşi ve kitap imza günü için Eskişehir'e davet ettiler.

Eskişehir'e gelen CHP'li vekiller Odunpazarına Hayran Kaldılar

Eskişehire gelen isimler Odunpazarı Belediye başkanı Kazım Kurt ile Odunpazarını gezdiler, vatandaşlarla sohbet ettiler. Odunpazar'ından etkilenen isimlerin Odunpazarı izlenimleri yerel basında da geniş yer aldı.

Odunpazarı Belediyesi'ni 2 dönem yönetem Burhan Sakallı'nın Eskişehir'e armağan ettiği tarihi bölgedeki çalışmalar hala ilk günki gibi ilgi odağı olmaya ve turistleri çekmeye devam ediyor.

O dönemler konuyla ilgili açıklama yapan Burhan Sakallı şehre önemli bir hizmet ettiklerinin altını çizmişti.

Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Odunpazarı Evleri Yaşatma Projesi ile Eskişehir'in kendi öz kimliğini yeniden kazandığını ve hafızasının tazelendiğini söyledi.

Sakallı yaptığı yazılı açıklamada, Odunpazarı Belediyesinin kent kimliğini korumaya ve yaşatma yönelik gerçekleştirdiği çalışmaları tüm hızıyla sürdüreceğini vurguladı.

Odunpazarı Evleri Yaşatma Projesi ile; yılların ihmaline uğramış, terk edilmiş,

dışlanmış ve kaybolup gitmekte olan yerel unsurlara sahip çıkılarak, geçmişten alınan kültürel mirasın geleceğe başarı ile aktarıldığını vurgulayan Başkan Sakallı; "21.yüzyılın yerel değerleri yeniden tanımlama ve keşfetme çağı olduğunu biliyoruz. Buna insanlar kadar kentler de dahil. Bu tanımlama ve keşfetme çabası yurdumuzun dört bir yanında olduğu gibi, Eskişehir ve Odunpazarımızda da yoğun bir biçimde devam etmektedir" dedi.

Uygarlığın en önemli ölçütlerinden biri, ulusların kültürel değerlerine sahip çıkması ve bunu evrensel değerlerle buluşturabilmesidir diyen Başkan Sakallı şunları söyledi; "Tarihi ve kültürel değerlerin korunması, gelecek kuşaklara aktarılması, yalnız yerel yönetimlerin değil, şehirde yaşayan tüm vatandaşların ve gönüllü birliklerin bilinçli katılımıyla başarılabilir. Katman katman uygarlıklar beşiği olan Odunpazarı'nı ve Eskişehir'i tarihi dokusu ve folklorik özellikleriyle gün yüzüne çıkarabilmek için, tüm Eskişehirliler el ele gönül gönül'e veriyor. Bu birliktelik sayesinde Odunpazarı ve Eskişehir geleceğe emin adımlarla ilerlemektedir"

 

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024