Diyanet TV’ye Türkiye Erişilebilirlik Ödülü - Eskişehir Haber

Eskişehir Magazin

Diyanet TV’ye Türkiye Erişilebilirlik Ödülü

Diyanet TV’ye Türkiye Erişilebilirlik Ödülü
Yayınlama: 23 Mart 2021 Salı
A+
A-

Engelli bireylerin toplumsal ve ekonomik hayata katılımına katkı sağlayan ve erişilebilirlik alanında çalışmalar yapan gerçek kişiler ile kamu kurum ve kuruluşları, kamu ve özel hukuk tüzel kişilerine bilimsel araştırmaları, başarılı projeleri, hayata geçirdikleri uygulamaları sundukları hizmetler için "Erişilebilirlik Ödülleri" programı düzenlendi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde "Türkiye Erişilebilirlik Ödülleri Töreni" düzenlendi.

Düzenlenen Ödül Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, "Unutmayalım ki erişilebilirlik önce davranışlarımızla başlar. Bu noktada en önemli şey, zihinlerin dönüşümüdür. Bir başkasına engel olmadığımız her an erişilebilir olmanın önünü açarız." dedi.

9 kategoride düzenlenen Türkiye Erişilebilirlik Ödüllerine, 1075 başvuru yapıldı. 9 kategoride dereceye girenler "jüri" ve "halk oylaması" yöntemiyle ayrı ayrı belirlendi. 

- Erişilebilir Medya İçeriği Kategorisinde Diyanet TV'ye birincilik ödülü

Diyanet TV, engelli vatandaşlara yönelik sunduğu yayın içerikleriyle jüri birincisi olarak "Erişebilirlik Ödülü"ne layık görüldü.

Diyanet TV’ye verilen Erişilebilir Medya İçeriği Kategorisi’nde jüri birinciliği ödülünü Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih Kurt, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın elinden aldı.

- Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Erbaş'tan Diyanet TV'ye teşekkür

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak engelli vatandaşların hizmetinde olacaklarını ifade ederek Diyanet TV'yi tebrik etti.

Başkan Erbaş, kişisel sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, şu ifadelere yer verdi:

 

Kaynak: Diyanet Haber
'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024