OGM Envanteri Güçleniyor - Eskişehir Haber

Eskişehir Ekoloji

OGM Envanteri Güçleniyor

OGM Envanteri Güçleniyor
Yayınlama: 16 Mart 2023 Perşembe
A+
A-

Orman Genel Müdürlüğümüz filosuna katılan Arazöz ile ilk müdahale araçlarının tanıtım ve dağıtım töreni gerçekleştirildi.

Orman yangınlarında ve olumsuzluk yaşanan her durumda ihtiyaç halinde ön safta görev yapacak olan araçlar Yeşil Vatan'a hizmet için Orman Genel Müdürlüğümüz iş makinası filosuna katıldı.  Orman Genel Müdürlüğü park alanında yapılan törende 117 arazöz, 170 ilk müdahale aracı, 68 kamyon, 10 ekskavatör, 7 dozer, 10 greyder olmak üzere toplam 382 araç OGM envanterine katıldı.

AFET BÖLGELERİNDE TÜM GÜCÜMÜZLE VATANDAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ"

Orman Genel Müdürümüz Sayın Bekir Karacabey, yaşanan deprem ve sel felaketlerinde yürüttükleri çalışmaları görev bilincinden ziyade canının acısı yüreğinin yangını ile yaptıklarını ifade ederek, “Genel Müdürlük olarak operasyonel gücümüzü görev tanımımızdan kaynaklı sorumluluklarımızı yerine getirirken kullandığımız gibi devletimizin bize ihtiyaç duyduğu her an; deprem, sel, zorlu kış şartları vb. durumlarda anında faaliyete geçiriyoruz. Bizler depremin ilk saatlerinden itibaren felaket bölgesine intikal ettik. Orman teşkilatı olarak arama kurtarma timlerinden iş makinalarına, konteynerlerden alt yapı çalışmalarına, seyyar mutfak, wc, aş evine kadar tüm imkanlarımızı seferber ettik. Aynı şekilde sel bölgesine ulaşan ilk ekipler arasında yer aldık. Afet bölgelerinde tüm gücümüzle hala vatandaşlarımızın yanındayız" diye konuştu.

Orman Genel Müdürümüz Sayın Karacabey, envanterlerine kattıkları iş makinalarının yeşil vatana hizmet etmesi için aldıklarını ifade ederek; “Toplam 382 aracın dağıtımıyla tüm ormancılık faaliyetleri ile birlikte vatana millete hayırlı işler yapmayı, sağlık ve sıhhatle kazasız belasız ülkemize hizmet götürmeyi istiyoruz. Allah muradımıza nail eylesin inşallah" ifadelerinde bulundu.

ARAÇLAR VATANDAŞLARIMIZIN HİZMETİNDE

 Tarım ve Orman Bakan Yardımcımız Sayın Veysel Tiryaki, OGM'nin 184 yıllık tecrübesi ve 45 bini aşkın personeli ile ülkemizin köklü kurumlarından olduğunu belirterek; “OGM, gece-gündüz demeden her türlü zor şartlara rağmen yeşil vatanı korumak, kollamak ve büyütmek için çalışıyor. Ülkemizin 3'te 1'inde OGM faaliyet gösteriyor. Bu minvalde; tüm ormancılık faaliyetlerini cansiperane yürüten görev aşığı personellerimiz var. Fidan dikiminden fidan bakımına, orman köylerinin kalkınmasından orman yangınlarına kadar geniş bir hizmet yelpazesinde çalışmalarına devam ediyor. Son 20 yılda OGM önemli işlere imza attı.  Bu başarısını her geçen gün arttırarak devam edecek" dedi.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcımız Sayın Tiryaki, OGM envanterine katılan araçların özellikle doğal afetlerde kullanılacağını ifade ederek konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“117 arazöz, 170 ilk müdahale aracı, 68 kamyon, 10 ekskavatör, 7 dozer, 10 greyder olmak üzere toplam 382 aracı Orman Genel Müdürlüğümüz filosuna kattık. Gelecek ay da envanterimize yeni araçlar eklenecek.  Orman Genel Müdürlüğümüz filosu her geçen gün artıyor. Asrın felaketinde OGM tüm imkanlarını seferber etti, etmeye de devam ediyor.  Bizler bu araçları sadece orman yangınlarında kullanılması amacıyla değil her türlü ihtiyaç hasıl olduğunda görev yapsın diye filomuza kattık. Allah bir daha ülkemize böyle bir afet yaşatmasın."

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024