AFAD ile ASELSAN Afet Eğitimleri İçin İş Birliği Yaptı - Eskişehir Haber

Eskişehir Ekoloji

AFAD ile ASELSAN Afet Eğitimleri İçin İş Birliği Yaptı

AFAD ile ASELSAN Afet Eğitimleri İçin İş Birliği Yaptı
Yayınlama: 12 Şubat 2021 Cuma
A+
A-

AFAD, 2021 Türkiye Afet Eğitim Yılı kapsamında yaptığı işbirliklerine bir yenisini ASELSAN ile ekledi. ASELSAN içinden afet farkındalık eğitmenlerinin yetiştirilmesi ve paydaşlarına eğitimlerin verilmesi için iki kurum protokol imzaladı. İmzalanan protokoldeki uygulamalar ile eğitim seferberliği ivme kazanacak. Eğitimlerin toplumun farklı kesimlerine hızla yayılması mümkün olacak.

2021 senesi, Türkiye Afet Eğitim Yılı ilan edildi. Eğitimlerin yaygınlaştırılması için iş birlikleri geliştirilmeye devam ediyor. AFAD, son olarak ASELSAN ile ‘Afet Farkındalık Eğitimleri İş Birliği Protokolü’ imzaladı. AFAD Başkan Yardımcısı Önder Bozkurt ve ASELSAN Kurumsal Yönetim Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Hakan Karataş arasında imzalanan protokol, afet farkındalık eğitmenleri yetiştirilmesini ve eğitimlerin paydaşlara da ulaşmasını sağlayacak. AFAD Gönüllülük Sistemi, sivil savunma ve işyeri acil durum planları gibi konularda da uzaktan ve yüz yüze eğitimler gerçekleştirilmesine imkân verecek.

ASELSAN Personeli AFAD Gönüllülük Sistemine Teşvik Edilecek

Protokol kapsamında, ASELSAN personelinin AFAD Gönüllülük Sistemine katılması teşvik edilecek, isteklilerin AFAD Gönüllüsü olması için destek verilecek. Eğitimler ve tanıtım faaliyetleri kapsamında kullanılacak tüm yazılı, görsel, işitsel materyalin tasarım ve içeriği AFAD tarafından hazırlanacak. İki kurum arasında uzaktan/yüz yüze gerçekleşecek eğitimlerin organizasyonu yapılacak; teknik altyapı ve ekipman sağlanacak.

 

'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024