Forpus Papağanı - Eskişehir Haber

Eskişehir Ekoloji

Forpus Papağanı

Forpus Papağanı
Yayınlama: 15 Kasım 2020 Pazar
A+
A-

Papağan türü kuşlar arasında muhabbet kuşuna benzerliği ile dikkat çeken Forpus papağanı genellikle küçük yapıları ile dikkat çekmekte olup boyları 11 ile 15 santimetre arasında değişmektedir. Yetişkinlerin kiloları ise 30-35 gram dolaylarındadır.

Forpus Papağanı Genel Özellikleri

  • Erkek cinslerin kafa, kuyruk ve kanatlarında, parlak mavi renkler hâkimdir.
  • Genel tüy renkleri ise sarı-yeşil ve parlak yeşil şeklinde olup, kanat üzerleri yeşile çalar gridir.
  • Dişilerin tüylerinde mavi renk erkeklere göre daha az olup, koyu yeşil renkleri ile öne çıkarlar.
  • Güney Amerika, Orta Amerika ve Latin Amerika bölgelerinde, daha yoğun görülen papağanlar grubunda yer alırlar.
  • Kuru tropikal ormanlar onlar için en ideal yaşam alanlarıdır.
  • Üreme alışkanlıkları genellikle Kasım ve Mart ayları arasındadır.

Forpus Papağı Ne İle Beslenir?

Genel olarak tüm kuşlar gibi çiçek, yaprak, tohumlar ve meyveler ile beslenirler. Böceklerde onlar için iyi birer besin kaynağıdır. Böcekler arasında ise karıncalar, solucanlar ve çekirge gibi biraz daha iri sayılabilecek böcek türlerinde seçicidirler.

Forpus Bakımı

Genelde tüm Forpus türlerinin bakımları, iri boyutlu papağanlara göre daha kolay olup beslenmesine dikkat edildiği sürece kafeste rahatlıkla beslenebilirler. Kafes ortamında bir hava hissetmelerini sağlayacak bir ortam, onların daha uysal olmasını sağlayacaktır. Mümkün olduğunca kafeslerinde tropikal ağaç yapraklarına yer vermek, kendilerini doğal ortamlarında hissetmelerini sağlayacaktır.

Sosyal yapıları nedeniyle kafes ortamında beslenirken, insanlarla temas edip oynamaları gerekir. Aksi halde depresyon ve stres nedeniyle, bazı sağlık sorunlarının görülmesi söz konusu olabilir. Kafese alıştıktan sonra evin içinde uçması konusunda, Forpus türlerine rahatlıkla güvenebilirsiniz. Kolaylıkla evin dışına kaçma gibi bir eğilim içinde olmazlar.

Bu kuşların en önemli sorunu, eşlerine karşı saldırgan bir tavır takınmalarıdır. Stresli oldukları dönemde eşlerini öldürmeleri söz konusu olacağı için, özellikle üreme döneminde buna dikkat etmek gerekir.

Hayvanlar alemi üzerine bilgi kaynağı: https://hayvanlaraleminde.com/

 

'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024