Eskişehir’den Geleceğe Nefes Olsun Diye 88 Bin Fidan - Eskişehir Haber

Eskişehir Ekoloji

Eskişehir’den Geleceğe Nefes Olsun Diye 88 Bin Fidan

Eskişehir’den Geleceğe Nefes Olsun Diye 88 Bin Fidan
Yayınlama: 12 Kasım 2020 Perşembe
A+
A-

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü etkinlikleri çerçevesinde Eskişehir Geleceğe Nefes olmak için bir araya gelerek 88 bin fidan dikti.

Odunpazarı ilçesi Gülpınar Mahallesi ve 14 ilçe ile 22 lokasyonda gerçekleştirilen dikimler, pandemi kurallarına dikkat ederek büyük bir coşku ile tamamlandı.

Gülpınar Mahallesinde saat 11.00 de başlayan törene Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, Orman Bölge Müdürü Recep Temel, protokol, öğrenciler, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar katıldı.

Tören alanına girişte misafirlere, dezenfektan, maske ve şapka dağıtıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunması ile başlayan törende ilk konuşmayı Orman Bölge Müdürü Recep Temel yaptı. 11.11 gününü “Son yıllarda gördüğümüz en büyük çevre hareketi” diye adlandıran Sayın Temel, Eskişehir’deki ormancılık çalışmalarını ve yatırımlarını anlattı. Katılımcılara teşekkür eden Bölge Müdürü Recep Temel “Bizler Orman Teşkilatı olarak yıllarca hep dağların arkasında, kimsenin görmediği ormanlık alanlarda çalışmalar yaptık ve halende yapıyoruz.  Özellikle 2011 yılına kadar çalışmalarımızın tamamı, mülkiyeti Devlet Ormanı olan sahalarda idi. Bu tarihten sonra yapılan bir düzenleme ile Ülke toprakları içerisinde, arazinin sahibinin iznini alarak her türlü sahada ağaçlandırma ve erozyonla mücadele çalışmaları yapabiliyoruz. Bu kapsamda, ilimizde orman alanlarında yaptığımız binlerce hektar ağaçlandırmaya ek olarak, 609 okul bahçesi, 86 ibadethane bahçesi ve 134 farklı kamu kurumu bahçesine toplam 164.596 adet ve 369 Km karayoluna 1 milyon 156 bin Adet fidan dikerek, daha yeşil bir Türkiye için çalıştık, çalışıyoruz” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız da Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile 11 Kasım, “Millî Ağaçlandırma Günü” olarak kutlanmaya başlandığını hatırlatarak “Geleceğe daha sağlıklı ve yaşanabilir bir dünya bırakmak, çocuklarımıza en temel borcumuzdur. Üstelik ‘Yarın kıyamet kopacağını bilsen de elindeki fidanı toprağa dik.’ çağrısının yankılandığı bir medeniyetin mensuplarıyız. ‘Millî Ağaçlandırma Günü’ bu bakımdan sadece toprağın değil, medeniyetimizin çağrısını yineleyerek değerlerimizin de gönül memleketimizde yeşermesine vesile olmaktadır. Bir fidan deyip geçmemek gerek, ecdadın kıtaları aşan dallarıyla rüyasının başlangıcıdır küçük bir fidan. Fidanların köklerine tutunması gibi biz de köklerimizle tarihimizin, kültür ve medeniyetimizin mirasına tutunurken diğer yandan tıpkı ecdadımızın rüyasında olduğu gibi kollarımızı insanlığa ve geleceğe açtık. Geleceğe Nefes Ol’ sadece fidan dikmekten ibaret değildir. Çocuklarımıza her bakımdan daha güçlü bir Türkiye bırakmak yolundaki azim ve kararlılığımızın da ifadesidir. Son nefesimize kadar geleceğe nefes olmaya devam edeceğiz. Emeği geçen herkesi yürekten tebrik ediyorum. 11 Kasım Millî Ağaçlandırma Günü’nün Eskişehir'imize, ülkemize, geleceğimizin teminatı gençliğimize, çocuklarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Programın devamında İnönü ve Çifteler İlçeleri ile canlı bağlantı yapılarak katılımcılar fidan dikimine davet edildi. Daha önce toprak işlemesi Orman Bölge Müdürlüğünce yapılan sahaya dağılan misafirler binlerce fidanı kısa sürece toprakla buluşturdu. İlk fidanı Vali Erol Ayyıldız ve Orman Bölge Müdürü Recep Temel dikti. Fidan dikimine katılan her yaştan ve mevkiden vatandaşlar renkli görüntülere sahne olurken, Milli Ağaçlandırma Gününün 2.si başarıyla idrak edilmiş oldu.

'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024