Avrupa Birliği Projeleri Ve Erasmus+ fırsatlarını anlatıyorlar - Eskişehir Haber

Eskişehir Eğitim

Avrupa Birliği Projeleri Ve Erasmus+ fırsatlarını anlatıyorlar

Avrupa Birliği Projeleri Ve Erasmus+ fırsatlarını anlatıyorlar
Yayınlama: 24 Mayıs 2023 Çarşamba
A+
A-

GENÇ AKADEMİ SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ AVRUPA BİRLİĞİ PROJELERİ VE ERASMUS+ FIRSATLARINI GENÇLERE AKTARMAYA DEVAM EDİYOR

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Eurodesk temas noktası olan Genç Akademi Spor Kulübü Derneği tarafından Avrupa fırsatları, Avrupa Birliği projeleri ve gönüllülük projeleri bilgilendirmesi düzenlendi.

Etkinliğe yerel gönüllüler ve Avrupa Dayanışma Programı kapsamında Almanya’dan gelen yabancı gönüllüler katılım sağladı.

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nden Prof. Dr. Köksal BÜYÜK gençlerle bir sohbet ve söyleşi gerçekleştirdi. Proje yazım ve yönetim süreçleri ile mantıksal çerçeve oluşturma, gönüllüğün önemi gibi konular hakkında tecrübe ve tavsiyelerini gençlerle paylaştı.

Avrupa Dayanışma Programı (European Solidarity Corps) programı kapsamında daha öncede Eskişehir’de gönüllülük yapan ve Güney Afrika’da gönüllük serüvenini devam ettirdikten sonra tekrar gönüllülük için Eskişehir’e gelen Teresa Maria PETERS Güney Afrika ve diğer ülkelerde katıldığı projelerdeki deneyimlerini paylaştı.

Toplantıda ESC projelerinden istifade edip yurtdışında farklı projelerde bulunan Türk gönüllüler de yaşadıkları süreçleri, gençlerin faydalanabilecekleri fırsatlar ve projeleri katılımcılara aktardı.

Daha fazla genç Avrupa fırsatları hakkında bilgi sahibi olmalı ve Dünyaya küresel ölçekten bakabilmeli

Erasmus+ ve Avrupa Dayanışma Programı gibi farklı  programlar kapsamında Yunanistan ve Galler gibi ülkelere gidecek olan yerel gönüllülerinde yer aldığı toplantıda gençler yürütülen projelerde kazandıkları edinimler ve bünyelerine kattıkları tecrübelerinden bahsetti.

Toplantıda söz alan dernek başkanı ve Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, Temel Tıp Bilimleri Farmakoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Cafer YILDIRIM, iyi bir kariyer planlaması için yapılması gerekenler, dünyada yer alan projeler ve faydalanılabilecek fırsatları anlattı.

Gençlerin sivil toplumun içerisinde daha fazla yer almasına ve projelere aktif katılımlarının aktif vatandaşlık ve geleceklerine şekillendirmelerine olan etkilerine değindi.

'

Gönderen: alfa_turk



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024