Uluslararası Regeneron ISEF Bilim ve Mühendislik Yarışmasına Öğrencilerimiz Damga Vurdu! - Eskişehir Haber

Eskişehir Eğitim

Uluslararası Regeneron ISEF Bilim ve Mühendislik Yarışmasına Öğrencilerimiz Damga Vurdu!

Uluslararası Regeneron ISEF Bilim ve Mühendislik Yarışmasına Öğrencilerimiz Damga Vurdu!
Yayınlama: 22 Mayıs 2023 Pazartesi
A+
A-

Bu yıl ABD’nin Dallas şehrinde düzenlenen Uluslararası Regeneron ISEF Bilim ve Mühendislik Yarışmasında 12 öğrencimiz büyük başarıya imza attı. Yarışmaya ülkemizi temsilen katılan 12 proje ve 21 öğrenciden 3 projenin sahibi 7 öğrenci Regeneron ISEF büyük ödülü, 3 projenin sahibi 5 öğrenci özel ödül kazandı. Yarışmada;

  • Kimya Alanında Yarışma Birinciliği ödülünü Gaziantep Özel Sanko Koleji öğrencilerinden Sude Naz Gülşen ve Ekin Asyalı, “Vücutta ve İçeceklerde Bulunan Yabancı Maddelerin Tespitini Yapabilen Akıllı Hidrojel Sentezi ve Hidrojelli Bileklik Tasarımı” isimli projesiyle,
  • Biyokimya Alanında Yarışma Üçüncülüğü ödülünü Balıkesir Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Bilim ve Sanat Merkezinden Azra Demirkapılar ve Aslı Ece Yılmaz, “Yeşil Sentezle Grafen Kuantum Noktalarının Eldesi ve Gqds-Kalsiyum Aljinat Filmlerinin İlaç Salınım Özelliklerinin İncelenmesi” isimli projeleriyle,
  • Robotik ve akıllı makineler alanında Yarışma Üçüncülüğü ödülünü İstanbul Atatürk Fen Lisesinden İrem Duran, İbrahim Utku Derman ve Kerem Arslan, “Bana Alfabemi Öğret” projesiyle ISEF Büyük Ödülü kazandı.

Bunun yanı sıra,

  • Sigma Xi (The Scientific Research Honor Society Third Physical Science Award) özel ödülünü Gaziantep Özel Sanko Koleji öğrencilerinden Sude Naz Gülşen ve Ekin Asyalı, “Vücutta ve İçeceklerde Bulunan Yabancı Maddelerin Tespitini Yapabilen Akıllı Hidrojel Sentezi ve Hidrojelli Bileklik Tasarımı” isimli projesiyle aldı.
  • King Fahd University of Petroleum and Minerals (KFUPM) özel ödülünü Kocaeli Fen Lisesinden Ahmet Kağan Altay “Dört Ayaklı İnsansız Kara Aracı Tasarımı” isimli projesiyle kazandı.  
  • TÜBİTAK Özel Ödülünü de İzmir Özel Çakabey Koleji’nden Arda Yeşilyurt ve Selin Yılmaz Malzeme Bilimi (Materials Science) alanında “Radyoterapi Uygulamaları İçin Yeni Bir Bolusun Geliştirilmesi (Development of a Novel Bolus Material for Radiotherapy Applications)” isimli projeleriyle kazandı.

Yarışmaya 64 ülkeden 1307 projenin sahibi 1.638 öğrenci katıldı. Uluslararası Regeneron ISEF Bilim ve Mühendislik Yarışması (International Science and Engineering Fair), Society for Science & the Public adlı dernek tarafından ve birçok farklı kurumsal ve akademik sponsorlar ile birlikte, ABD’nin çeşitli şehirlerinde lise seviyesinde düzenlenen dünyanın en büyük bilim yarışmasıdır.

'

Gönderen: alfa_turk



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024