ESTÜ ile Baycan Elektrik A.Ş arasında Eğitim İş Birliği Sözleşmesi İmzalandı - Eskişehir Haber

Eskişehir Eğitim

ESTÜ ile Baycan Elektrik A.Ş arasında Eğitim İş Birliği Sözleşmesi İmzalandı

ESTÜ ile Baycan Elektrik A.Ş arasında Eğitim İş Birliği Sözleşmesi İmzalandı
Yayınlama: 10 Mayıs 2023 Çarşamba
A+
A-

Eskişehir Teknik Üniversitesi ile Baycan Elektrik A.Ş arasında Eğitim İş Birliği Sözleşmesi İmzalandı

Eskişehir Teknik Üniversitesi ile Organize Sanayi Bölgesinde Beyaz Eşya, Otomotiv ve Havacılık/Savunma alanında faaliyet gösteren Baycan Elektrik A.Ş arasında eğitim iş birliği sözleşmesi imzalandı. 

Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Adnan ÖZCAN ile Baycan Elektrik Genel Müdürü Sayın Engin YILMAZ tarafından 25 Nisan Salı günü imzalanan sözleşmenin hemen ardından Eskişehir Teknik Üniversitesi öğretim elemanlarınca Baycan Elektrik A.Ş. çalışanlarına 14 farklı alanda eğitim verilmeye başlandı. Katılımcılar, 25 Nisan ile 12 Mayıs tarihleri arasındaki 3 haftayı kapsayacak eğitimler sonunda “Katılım Belgesi” almaya hak kazanacak.

Rektör Yardımcısı ÖZDEMİR: “Bu Protokol; staj, proje, istihdam gibi çok farklı alanlardaki çalışmalara öncülük edecektir”

Konuyla ilgili açıklamada bulunan ESTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sayın Yunus ÖZDEMİR, ESTÜ İnsan Kaynakları Gelişimi Destek Biriminin Üniversite–Sanayi iş birliği kapsamında eğitim programını titiz bir çalışma ile planladığını belirterek, “Eğitimlerimiz, yüksek öğretim kurumlarının deneyim ve bilgi paylaşımı ile sanayi firmalarının bilgilerinin ve tecrübelerinin güncellemesi ve Üniversite-Sanayi iş birliğinin arttırılması adına çok önemsediğimiz bir husus olma özelliği taşımaktadır. Eskişehir Teknik Üniversitesi olarak, Üniversite-Sanayi iş birliği kapsamında sanayinin ihtiyaç duyduğu niteliklere sahip, uygulama ve beceri yetkinliği yüksek insan gücünün yetiştirilmesi ve istihdam odaklı politikaların oluşturulması hususunda sektör temsilcileri ile sürekli temas halindeyiz. Bu ve benzeri iş birlikleri, üniversitemiz ile işletmelerimiz arasında etkileşimin artışına vesile olmasının yanında staj, proje, istihdam vb. pek çok farklı alandaki çalışmalara da öncülük edecektir.” dedi.

ESTÜ Üniversite–Sanayi İş Birliği Eğitim Programlarını Büyük Önem veriyor

ESTÜ’nün Baycan Elektrik ile yaptığı eğitim sözleşmesi ile Üniversite–Sanayi iş birliği bağlamında yürüttüğü diğer eğitim programlarına büyük önem verdiğine vurgu yapan ÖZDEMİR, “Ülkemizin nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesi adına çok önemsediğimiz bu türden iş birliklerinin artması gayreti içerisindeyiz. Üniversitemizin sahip olduğu bilgi birikimi, yetişmiş insan gücü, araştırma potansiyeli ve tecrübesi ile sanayinin deneyimini birleştirerek, Eskişehir’imizde yalnızca üniversite sınırları içinde değil sanayi ile iş birliği içinde de faaliyet göstermemizin kurumsal ve toplumsal gelişime de hizmet edeceğine inanıyor, çalışmalarımızı bu yönde sürdürüyoruz.” dedi. 

GÜMÜŞ: “Üniversitemiz, eğitimlerin diğer işletmelere de ulaştırılması hususunda aktif bir rol oynayacaktır”

Eğitim organizasyonun planlayıcısı ve yürütücüsü olan ESTÜ İnsan Kaynakları Gelişimi Destek Birimi Müdürü Öğr. Gör. Dr. Sayın Betül GÜMÜŞ de devam eden eğitimler ile ilgili yaptığı açıklamada “Alanında uzman hocalarımız ve sahip olduğumuz teorik bilgilerimizin organize sanayide faaliyet göstermekte olan işletmelerin fiili becerileri ile birleştirilmesinin meydana getireceği sinerjinin gücüne inanarak çıktığımız bu yolda, kurumlar arası koordinasyon ve kolektif akla dayalı işbirliğinin güzel sonuçlarını almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Gerek eğitimi veren değerli öğretim elemanlarımızdan gerekse eğitime katılan Baycan Elektrik A.Ş. üst yönetimi ile çalışanlarından aldığımız yazılı ve sözlü geri dönüşlerden ne kadar doğru bir çalışma yaptığımızı görmek bizi gururlandırıyor. Elektriksel Kalibrasyon Metodolojisi Eğitimi, Cad-Cam Eğitimi, ESD (Elektrostatik Deşarj) Eğitimi, Metod-Zaman Etüdü, MTM Eğitimi gibi teknik eğitimler ile Eğitimcinin Eğitimi, Liderlik ve Motivasyon Eğitimi, Kurumsal İmaj ve Kurum Kültürü Eğitimi, Problem Çözme Teknikleri Eğitimi gibi yönetsel eğitimlerin organize sanayideki diğer kurumsal işletmelere de yayılması hususunda üniversitemiz aktif bir rol oynamaya devam edecektir.” ifadelerini kullandı.

Genel Müdür YILMAZ: “Bu iş birliği çok sayıda projeye yol gösterecek”

Baycan Elektrik Genel Müdürü Engin YILMAZ ise aldıkları eğitim ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, imzalanan sözleşmenin hemen ardından eğitimlerin başladığını belirterek, “Bu sayede Baycan Elektrik olarak kablo grubu üretimindeki 55 yıllık tecrübemizi yenilikçi bilimin üreticileri ile buluşturduk. Şimdiye kadar alınan eğitimlerde uzman hocalar ve personellerimiz arasında bir sinerji yakaladık. Nitelikli iş gücü yetiştirme yönündeki ortak amacımıza ESTÜ ile birlikte inovasyon kaynağı oluşturuyoruz. Bu iş birliğinin üretim sektörünün bilim ve teknoloji alanında pratik anlamda önemli gelişmelere, sanayi ve üniversite arasında teknolojinin etkin aktarımına ve uygulamalı araştırma olanaklarına kapı açmak gibi çeşitli projelere yol göstereceğine inanıyorum. Eskişehir Teknik Üniversitesindeki tüm iş birlikçilerimize teşekkür ediyorum.’’ dedi. 


'

Gönderen: alfa_turk



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024