Yeşilay liseler arası münazara turnuvası finalleri başlıyor - Eskişehir Haber

Eskişehir Eğitim

Yeşilay liseler arası münazara turnuvası finalleri başlıyor

Yeşilay liseler arası münazara turnuvası finalleri başlıyor
Yayınlama: 3 Mayıs 2023 Çarşamba
A+
A-

10 BİNDEN FAZLA ÖĞRENCİ BAĞIMLILIKLA MÜCADELE FARKINDALIK VE SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN YARIŞACAK

Yeşilay’ın T.C. Millî Eğitim Bakanlığı, Münazara ve Hitabet Derneği, Vakıf Katılım Bankası iş birliğinde Türkiye genelinde düzenlediği Yeşilay Liseler Arası Münazara Turnuvası’nın ikincisinde 10 binden fazla öğrenci; bağımlılıklarla mücadelede farkındalık oluşturmak için münazara yeteneklerini sergilerken, 4 bine yakın öğretmen de yarışmada aktif rol alacak. Lise öğrencilerinin bağımlılıklara karşı araştırarak, düşünerek ve aktif hareket ederek; farkındalıklarını artırmayı amaçlayan turnuvanın bölge finalleri 3 Mayıs’ta Diyarbakır’dan başlayacak.

Bağımlılıklarla mücadelede münazara yöntemini gençler arasında yayarak farkındalık oluşturmayı hedefleyen Yeşilay Liseler Arası Münazara Turnuvası’nın ilkine 2022 yılında; 7 bölgeden, 1.625 farklı okuldan yaklaşık 10.000 öğrenci başvurmuş, bölge şampiyonalarına toplam 1.300 öğrenci, İstanbul’da düzenlenen final etabına ise yurt genelindeki bölge şampiyonalarında başarı sağlayan 160 öğrenci (80 takım) katılım sağlamıştır.   

Yeşilay Liseler Arası Münazara Turnuvası’nın ikincisiyle; bu sene de gençler ile her türlü bağımlılık arasına kalın bir duvar örülmesi sağlanacak. Parlamenter münazara sistemine göre gerçekleştirilen turnuvada düzenlenecek münazaralar ile gençlerin; eleştirel düşünme, sorgulama, hızlı karar alma gibi becerileri pekiştirilecek. Turnuvaya katılan öğrenciler, kendilerine karşılaşmadan kısa bir süre önce verilen konuları tartışarak entelektüel birikimlerini, hitabet yeteneklerini ve tartışma kabiliyetlerini geliştirecek. Lise öğrencilerinin münazara sayesinde eğlenerek öğrenmeleri, verimli faaliyetlere katılmaları ve ileride gelişebilecek bağımlılıkların bugünden önlenerek Yeşilay gönüllülüğünün gençler arasında yaygınlaşması, turnuvanın önemli kazanımları arasında gösteriliyor.

Final Etabı 6 Temmuz’da Tamamlanacak

Yeşilay, turnuva kapsamında yurt genelinde münazara tanıtım etkinlikleri, eğitim kampları, öğrenci ve öğretmen eğitimleri düzenledi.  Kamplarda münazara ve hitabet derslerinin yanı sıra uluslararası ilişkiler, ekonomi, hukuk gibi alanlarda turnuvada öğrencilerin karşılarına çıkabilecek konularla ilgili dersler verildi. Yeşilay ders modüllerinde ise genel bağımlılık, sağlıklı yaşam, internetle ilişkili davranışsal bağımlılıklar ve bağımlılığa karşı küresel halk sağlığı politikaları gibi oturumlar düzenlendi. Turnuvanın final etabı 3 Mayıs’ta Diyarbakır’da başlayacak, 6 Temmuz’da tamamlanacak. Final etabı Türkiye’nin 7 bölgesinin ardından Ankara ve İzmir’de ortak olarak düzenlenecek, İstanbul’da son bulacak.

Final maçı Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Merkezi’nde!

Bölge şampiyonaları final etabına kadar çevrim içi, final etaplarında ise bölgeyi temsilen seçilecek bir ilde yüz yüze gerçekleştirilecek. Bu etaplarda yarı finalist olmaya hak kazanan 80 takımın (160 kişi) ve sorumlu öğretmenlerinin; İstanbul’da gerçekleştirilecek tur karşılaşmaları ve yarı final karşılaşmalarına katılım sağlaması bekleniyor. Final maçının ise Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Merkezi’nde gerçekleştirilmesi planlanıyor. 

Turnuva Takvimi

Güneydoğu Anadolu Finali (Diyarbakır): 3 Mayıs

Doğu Anadolu Bölge Finali (Erzurum): 5 Mayıs

İç Anadolu Bölge Finali (Konya): 9 Mayıs

Ege Bölge Finali (Manisa): 11 Mayıs

Akdeniz Bölge Finali (Adana): 23 Mayıs

Ankara-İzmir Finali (İzmir): 25 Mayıs

Marmara Bölge Finali (Bursa): 15 Haziran

İstanbul Bölge Şampiyonası ve Finali (İstanbul): 20 Haziran

Türkiye Final Şampiyonası (İstanbul): 5-6 Temmuz

'

Gönderen: alfa_turk



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024