"Eskişehir En’lerini Ödüllendiriyor" Ödül Töreni Düzenlendi - Eskişehir Haber

Eskişehir Eğitim

"Eskişehir En’lerini Ödüllendiriyor" Ödül Töreni Düzenlendi

"Eskişehir En’lerini Ödüllendiriyor" Ödül Töreni Düzenlendi
Yayınlama: 29 Nisan 2023 Cumartesi
A+
A-

Eskişehir'in okullarında öğrenim gören ulusal ve uluslararası yarışmalarda başarı gösteren öğrencilere ödülleri verildi.

Eskişehir Valiliği himayelerinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinesinde ilimiz okullarında öğrenim gören, Bilim-Teknoloji, Kültür-Sanat ve Spor dallarında; uluslararası yarışmalarda birinci, ikinci, üçüncü; ulusalda ise birinci olan 84 öğrencimize düzenlenen törenle ödülleri verildi.

Programa Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Vali Erol Ayyıldız, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Ercan Atasoy, İl Müftüsü Bekir Gerek, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge, Gençlik ve Spor İl Müdürü Osman Ercan, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Hüseyin Hacıoğlu, İl Emniyet Müdür Vekili Dilek Bayırlı, EOSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü idarecileri katıldı.

Tören saygı duruşu ve Atatürk Güzel Sanatlar Lisesi Orkestra şefi Betül Yıldırır'ın yönetimindeki orkestranın İstiklal Marşı'nı çalması ile başladı. Program, müzik dinletisi, video gösterisi, öğrenci ve protokol konuşmaları ile devam etti.

İl Milli Eğitim Müdürümüz Pervin Töre yaptığı konuşmada "Bugün Eskişehir'in gurur günü. Gururu ve onuru Millî Eğitim camiası olarak zirvede yaşadığımız bir gün. İlimiz okullarında eğitim görmekte olan 'Bilim- Teknoloji, Kültür ? Sanat ve spor dallarında ulusal ve uluslararası düzeyde dereceye giren öğrencilerimizi; ayrıca onlara çalışmalarında destek olan danışman öğretmenlerimiz ve okul idarecilerimizi ödüllendirmek üzere toplanmış bulunuyoruz. Huzurlarınızda her birini ayrı ayrı tebrik ediyor, emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Sevgili gençler, siz ülkemizin geleceğinde bizlere umut veren başarı öykülerinin baş kahramanısınız. Çalışmalarınızla her zaman gurur duyduk ve eminim ki bu gurur gün geçtikçe katlanarak büyüyecektir. Bizim medeniyetimiz ilim, irfan, hikmet medeniyetidir. Atalarımızın öğretilerinin izinde, çağımızın gereklerine uygun şekilde yapacağınız çalışmaların bizi hayallerimize ulaştıracağına inancımız sonsuzdur. Vizyoner, proaktif, lider öğrenci kimliğinizle sizler Türkiye Yüzyılının bugünü ve yarınlarısınız. Bizi onurlandıran Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Fatih Dönmez'e, eğitime maddi, manevi her türlü desteği veren Eskişehir Valimiz Sayın Erol Ayyıldız'a şükranlarımı arz ediyorum." dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez "Birçok enerji kaynağımız var yenilenebilir enerji kaynakları, fosil enerji kaynakları gibi... Şuna bir kez daha inandım ki bunlardan çok daha farklı, çok daha zengin bir enerji kaynağımız var ki o da gençlerimizin enerjisi... Sizler başarılarınızla tüm Eskişehir'i gururlandırdınız." dedi. "Hata yapmaktan korkmayın. Hatalardan ders çıkararak doğruya ulaşabiliriz. Ekip çalışmasını, birliği, dostluğu, kardeşliği önemseyin" vurgusu yaptı.

"Eskişehir En'lerini Ödüllendiriyor" ödül töreninde ilimiz resmi veya özel okullarda öğrenim gören 84 öğrenciden 27 öğrenci Bilim-Teknoloji, 2 öğrenci Kültür-Sanat ve 55 öğrenci Spor dallarında ödüllerini aldı.

'

Gönderen: alfa_turk



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024