Yetkinlik Geliştirme Projesi (YETGEP) Ara Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi - Eskişehir Haber

Eskişehir Eğitim

Yetkinlik Geliştirme Projesi (YETGEP) Ara Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Yetkinlik Geliştirme Projesi (YETGEP) Ara Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi
Yayınlama: 28 Nisan 2023 Cuma
A+
A-

Çağdaş ve demokratik bir toplumun büyümesinde ve ilerlemesinde oldukça önemli bir rol oynayan eğitim, gençleri sadece iş gücü piyasasına hazırlamakla kalmaz aynı zamanda kişisel gelişimlerini de destekleyerek onları demokratik toplumlarda aktif vatandaşlar olmaya da hazırlar. Buradan hareketle okullarımızda bütüncül gelişimi oluşturuyor, akademik gelişim alanı, kariyer gelişim alanı ve sosyal-duygusal gelişim alanlarında öğrencilere verilen destekleri zenginleştirirken, aynı zamanda okulların yapacağı uygulamaları daha sistemli ve uygulanabilir hale getirmek için yeni bir projeyi daha gençlerimizle buluşturuyoruz. Eskişehir'de öğrenci kişilik hizmetlerinin eğitimin ayrılmaz bir parçası olduğunu vurgulayan Yetkinlik Geliştirme Projesi'ni hayata geçirdik.

Bu projeyle: Akademik gelişim alanında akademik danışmanlık sistemi ile etkili öğrenme, akademik akran etkileşimi ve akademik başarı için sistematik destekler sağlıyor, akademik başarı için gerekli beceri ve yetkinlikleri geliştiriyoruz.

Kariyer gelişim alanında her öğrenci için bir kariyer gelişim planı hazırlıyor; ilgi, yetenek, değer, beceri analizleri ile bireysel özelliklerine uyumlu akademik kariyer destekleri sunuyoruz.

Sosyal duygusal gelişim alanında duygu kontrolü, dijital dayanıklılık, hayır diyebilme ekseninde iletişim ve nezakete odaklanıyoruz. Öğrencilerin psiko-pedagojik anlamda ihtiyaçlarının karşılanması, bireysel ve toplumsal kimliklerinin oluşması ve ahlaki değerlere sahip bireyler olması projemizin en önemli kazanımlarından biridir.

Bu kapsamda İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzce yürütülmekte olan Yetkinlik Geliştirme Projesi'nin (YETGEP) ara değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleştirilen toplantıya İl Milli Eğitim Müdürümüz Pervin Töre, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Barış Hancı, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Burhanettin Elçi, Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ömer Kızılkılıç, Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Bülent Işık, YETGEP Projesine dahil okul yöneticileri, proje koordinatörleri ve psikolojik danışman/rehber öğretmenler katıldı. 

Tepebaşı Şehit Şükrü Şahin Rehberlik ve Araştırma Merkezi Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Bölüm Başkanı Fikret Konca tarafından projenin başlangıcından bugüne kadar geçen süreçte yapılan çalışmalar değerlendirildi.

Sonrasında proje kapsamında yapılan başarılı çalışmaları ile ön plana çıkan Şehit Fazıl Yıldırım Anadolu Lisesi, Hızırbey İmam Hatip Ortaokulu ve Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından iyi uygulamaların paylaşımı, yapılan çalışmalar hakkında sunum gerçekleştirildi.

Proje süreci hakkında değerlendirmelerde bulunan İl Milli Eğitim Müdürümüz Pervin Töre, projenin 2022-2023 eğitim öğretim yılı sonuna kadar devam edeceği ve haziran ayı içerisinde "Proje Değerlendirme Çalıştayı" yapılacağı belirerek projeye katkıları olan; öğretmenlere ve okul yöneticilerine teşekkür etti. Başarılı çalışmalarının devamını diledi.

'

Gönderen: alfa_turk



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024