ESTÜ Solar Team, Otomobil Söyleşileri Etkinliğinde Sektörle Bir Araya Geldi - Eskişehir Haber

Eskişehir Eğitim

ESTÜ Solar Team, Otomobil Söyleşileri Etkinliğinde Sektörle Bir Araya Geldi

ESTÜ Solar Team, Otomobil Söyleşileri Etkinliğinde Sektörle Bir Araya Geldi
Yayınlama: 10 Ocak 2023 Salı
A+
A-

Eskişehir Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi güneş enerjili araç projesi takımı ESTÜ Solar Team tarafından “Otomobil Söyleşileri” etkinliği 7 Ocak 2023 Cumartesi günü Mühendislik Fakültesi Seminer Salonunda gerçekleştirildi.  “Otomobil Söyleşileri”nin ilki olan etkinliğe, Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sayın Onur KAYA, Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Celalettin KESİKBAŞ, ESTÜ Solar Team Proje Takımı akademik danışmanları Doç. Dr. Sayın Ahmet Ozan ÇELİK, Dr. Öğr. Üyesi Sayın Emrah DÖLEKÇEKİÇ, GKN Automotive Satın Alma Müdürü Sayın Uğur KOTANAK, ESGİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Mobilite Haber'in kurucu ortağı Sayın Umut RALLAS, EOSB Teknik Koleji öğretmenlerinin yanı sıra sektör temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sayın Onur KAYA’nın açılış konuşması ile başlayan etkinlikte ESO Yönetim Kurulu Başkanı Sayın KESİKBAŞ, elektrikli otomobillerin sektördeki önemine vurgu yaparken, takım danışmanları, Doç. Dr. ÇELİK ve Dr. Öğr. Üyesi DÖLEKÇEKİÇ,  ESTÜ Solar Team’in kuruluş hikâyesi ve takımın ürettiği araçlar ile katıldığı yarışmalar hakkında katılımcılara bilgi verdi. ESTÜ Solar Team eski üyelerinden ve GKN Automotive Satın Alma Müdürü Sayın Uğur KOTANAK ise tecrübelerini katılımcılarla paylaştı.

EOSB Teknik Koleji öğretmenleri ve öğrencilerinin de yer aldığı etkinlikte, ESTÜ Solar Team tarafından yürütülen projeler ve ESTÜ Solar Team tarafından üretilen elektrikli otomobil Phantom’un elektrik ve mekanik süreçleri katılımcılara tanıtıldı. ESGİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Mobilite Haber'in kurucu ortağı Sayın Umut RALLAS’ın etkileyici sunumu ile katıldığı “Otomobil Söyleşileri” etkinliği, sektörden katılımcılar ile gerçekleştirilen fikir alışverişi, atölye gezisi ve EOSB Teknik Koleji öğrencilerinin sorularının yanıtlanması ile sona erdi.

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024