YÖK Başkanı Özvar 2022 yılında 37 Üniversiteyi Ziyaret Etti - Eskişehir Haber

Eskişehir Eğitim

YÖK Başkanı Özvar 2022 yılında 37 Üniversiteyi Ziyaret Etti

YÖK Başkanı Özvar 2022 yılında 37 Üniversiteyi Ziyaret Etti
Yayınlama: 30 Aralık 2022 Cuma
A+
A-

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar 2022 yılında 24 ilde 37 üniversiteyi ziyaret etti ve yaklaşık 7 bin öğrenci ile bir araya geldi

YÖK Başkanı Özvar: “Öğrenci buluşmalarına büyük önem veriyorum. Bizzat sahada gözlemler yaparak yükseköğretim sistemimize ilişkin kapsamlı çözümler üretmeye özen gösteriyoruz.”

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar 2022 yılında 24 farklı ilde 37 üniversite ziyaretinde bulundu. Üniversite ziyaretlerinde öğrencilerle bir araya gelerek söyleşiler gerçekleştiren Özvar, yaklaşık 7 bin öğrenci ile buluştu.

YÖK Başkanı Erol Özvar Yükseköğretim Kurulu olarak üniversitelerin, akademisyenlerin ve öğrencilerin ihtiyaçlarını gözeterek Türk yükseköğretim sistemini geliştirmeye büyük önem verdiklerini belirterek, “Öğrenci buluşmalarına büyük önem veriyorum. Kıymetli öğrencilerimizle görüş alışverişinde bulunarak hep birlikte kapsamlı çözümler üretmeye çalışıyoruz.” dedi.

Özvar, 2022 yılında Ankara’da Hacettepe Üniversitesi, İstanbul’da İstanbul Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi, İzmir’de Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Eskişehir’de Anadolu Üniversitesi, Eskişehir Teknik Üniversitesi ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Kayseri’de Erciyes Üniversitesi ve Kayseri Üniversitesi, Sakarya’da Sakarya Üniversitesi ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Erzurum’da Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Teknik Üniversitesi, Ardahan’da Ardahan Üniversitesi, Kars’ta Kafkas Üniversitesi, Van’da Van Yüzüncüyıl Üniversitesi, Uşak’ta Uşak Üniversitesi, Kütahya’da Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ve Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Isparta’da Süleyman Demirel Üniversitesi ve Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Erzincan’da Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Karabük’te Karabük Üniversitesi, Denizli’de Pamukkale Üniversitesi, Niğde’de Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Bingöl’de Bingöl Üniversitesi, Zonguldak’ta Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Elazığ’da Fırat Üniversitesi, Kastamonu’da Kastamonu Üniversitesi, Sivas’ta Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Samsun’da Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Samsun Üniversitesi ve Konya’da Selçuk Üniversitesi’nde öğrenci buluşmaları gerçekleştirdi.

Özvar, 2022 yılının ilk ziyaretini 4 Ocak 2022 tarihinde Doğu Anadolu Projesi Bölgesi Üniversiteler Birliği (ÜNİDAP) 5. Dönem Toplantısı vesilesiyle Erzurum'a gerçekleştirdi. Ziyaretinde Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Teknik Üniversitesinde öğrenim gören öğrencilerle de buluşan Özvar, 5 Ocak 2022’de Ardahan Üniversitesini, 6 Ocak 2022’de Kars’ta Kafkas Üniversitesini ziyaret etti ve öğrencilerle de bir araya gelerek sohbet etti.

Öğrenci buluşmalarına 14 Şubat 2022’de Hacettepe Üniversitesinde devam eden Özvar, 24-25 Şubat 2022 tarihlerinde İzmir ziyaretinde Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsünde öğrenci buluşmaları gerçekleştirdi.

25 Mart 2022’de Araştırma Üniversiteleri Toplantısı vesilesiyle Kayseri’ye giden Özvar, Erciyes Üniversitesi ve Kayseri Üniversitesi öğrencileriyle buluştu. Özvar, 1 Nisan 2022’de İstanbul Üniversitesinde öğrencilerle bir araya geldi.

Bölge Üniversiteleri Toplantısı’na katılmak üzere 22 Nisan 2022’de Van’ı ziyaret eden Özvar, burada Van Yüzüncüyıl Üniversitesi öğrencileriyle söyleşide bulundu. Özvar, 25 Nisan 2022’de Uşak Üniversitesinde öğrencilerle bir araya gelerek sohbet etti.

29 Nisan 2022’de Marmara Üniversitesinde YÖK burslusu öğrencilerle iftar yapan Özvar, 9 Mayıs’ta Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ve Sakarya Üniversitesinde, 13 Mayıs’ta Eskişehir’de Anadolu Üniversitesi, Eskişehir Teknik Üniversitesi ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde öğrencilerle buluştu.

ADIM Üniversiteleri Toplantısı vesilesiyle 10 Haziran 2022’de Kütahya’ya giden Özvar, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi ve Kütahya Dumlupınar Üniversitesi öğrencileriyle söyleşiler gerçekleştirdi. Özvar, 12-13 Haziran 2022 tarihlerinde Batı Akdeniz Üniversiteler Birliği (BAUB) Toplantısı vesilesiyle gittiği Isparta’da Süleyman Demirel Üniversitesi ve Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesini ziyaret ederek öğrencilerle buluştu.

20 Haziran 2022’de Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinde öğrencilerle buluşan Özvar, 12 Ağustos’ta İstanbul Medeniyet Üniversitesi Kütüphanesi’nin açılışında öğrencilerle bir araya geldi. Samsun’da 2-3 Eylül 2022’de TEKNOFEST Karadeniz’de üniversite stantlarını ziyaret ederek, öğrencilerle buluşan Özvar 25 Eylül’de Karabük Üniversitesi, 28 Eylül’de Pamukkale Üniversitesi, 2 Ekim’de Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ziyaretlerinde öğrenci söyleşileri gerçekleştirdi.

ÜNİDAP 6. Dönem Toplantısının düzenlendiği Bingöl Üniversitesinde 7 Kasım 2022’de öğrencilerle buluşan Özvar, 14 Kasım 2022’de Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Çaycuma Meslek Yüksekokulu bünyesinde Açık Deniz Teknolojileri Merkezi’nin açılışında öğrencilerle bir araya gelerek sohbet etti.

YÖK Başkanı Özvar, 18 Kasım 2022’de Elazığ’da Araştırma Üniversiteleri Toplantısı’na katıldı ve Fırat Üniversitesi öğrencileriyle söyleşi gerçekleştirdi. Özvar, 2 Aralık’ta Bölgesel Kalkınma Odaklı Üniversiteler Toplantısı vesilesiyle Kastamonu’yu ziyaret etti ve programı kapsamında Kastamonu Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi.

Sivas’ta 9 Aralık 2022’de Anadolu Üniversiteler Birliği Toplantısı'na katılan Özvar, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde öğrenci buluşmaları gerçekleştirdi. Aynı gün Samsun Üniversitesi Ballıca Kampüsü’nde Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ile Özdemir Bayraktar Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakülte binalarının açılış töreninde bulunan Özvar, öğrencilerle bir araya gelerek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Sürdürülebilir ve İklim Dostu Kampüs Projesi Pilot Üniversiteler Toplantısı vesilesiyle 13 Aralık’ta Konya’da bulunan Özvar, Selçuk Üniversitesinde öğrencilerle bir araya geldi. Özvar, 19 Aralık 2022’de Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen ÜNİ-DOKAP toplantısına katıldı ve ardından Genç Türkiye Forumu'nda öğrencilerle buluştu.

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024