İBF’de “Dijitalde Kariyer Olanakları” konuşuldu - Eskişehir Haber

Eskişehir Eğitim

İBF’de “Dijitalde Kariyer Olanakları” konuşuldu

İBF’de “Dijitalde Kariyer Olanakları” konuşuldu
Yayınlama: 7 Aralık 2022 Çarşamba
A+
A-

Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi (İBF)  Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü ve küresel bir reklam ajansı olan GroupM’in iş birliği ile “Dijitalde Kariyer Olanakları” semineri düzenlendi. Şener Şen Kültür Salonu’nda gerçekleştirilen seminer, IAB Akademi Yöneticisi İlhan Demir tarafından verildi. Seminere İletişim Bilimleri Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mesude Canan Öztürk başta olmak üzere çok sayıda öğretim elemanı ve öğrenci katılım gösterdi.

Prof. Dr. Öztürk: “Kariyer sürecinde karşılaşılabilecek birçok noktaya değinilecek”

İletişim Bilimleri Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mesude Canan Öztürk, seminerin açılış konuşmasını yaparak “Sevgili öğrenciler, hepiniz farklı derslerden çıkarak bugün bu seminere katıldınız. IAB’den, IAB iş fırsatlarından, staj imkânlarından ve kariyer olanaklarından bahsedilecek olan bu seminerin önemli ve değerli olduğunu düşünüyorum. Kariyer sürecinde karşılaşılabilecek birçok noktaya değinileceği için dikkatli dinlemenizi öneriyorum.” dedi.

İlhan Demir: “UniChallenge+ kampı ile öğrencilerin sektöre atılımını kolaylaştırmaya çalışıyoruz”

45 ülkede faaliyet gösteren bir kuruluş olan IAB hakkında bilgi vererek konuşmasına başlayan IAB Akademi Yöneticisi İlhan Demir, Türkiye’deki dijital reklam ekosistemine, sektörde çalışılabilecek departmanlara ve etkili bir cv’nin nasıl hazırlanması gerektiğine değindi. IAB Akademi Yöneticisi İlhan Demir konuşmasında şunları aktardı: “Çağımızda eğitimlere erişmek çok kolay. Lisans eğitiminizde Google eğitimleri almanız ve trendler, platformlar hakkında bilgi sahibi olmanız gerekiyor. Örneğin yaygınlaşmakta olan Podcastleri takip edebilirsiniz. Kim bilir ileride bir iş görüşmesinde “Hangi podcastleri dinliyorsunuz?” sorusu gelebilir. Okulunuzda alanınızla ilgili düzenlenen etkinliklere de katılabilirsiniz. İş verenin önüne sizin gibi birçok profil düşecektir ancak önemli olan sizin diğerlerinden nasıl öne çıkacağınız. UniChallenge+ Dijital Öğrenci İşleri Eğitim Kampı ile öğrencilerin sektöre atılımını kolaylaştırmaya çalışıyoruz.”

Seminer, öğrencilerin sorularının cevaplanmasıyla son buldu.

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024