Öğretmen-Yönetici Hareketlilik Programına Dahil Olan Okullarda Eğitimler Devam Ediyor - Eskişehir Haber

Eskişehir Eğitim

Öğretmen-Yönetici Hareketlilik Programına Dahil Olan Okullarda Eğitimler Devam Ediyor

Öğretmen-Yönetici Hareketlilik Programına Dahil Olan Okullarda Eğitimler Devam Ediyor
Yayınlama: 29 Kasım 2022 Salı
A+
A-

Öğretmen-Yönetici Hareketlilik Programı kapsamında Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Otomasyon Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi ve Proje Uygulamaları Öğretmen Hareketlilik Programı devam ediyor.

Bugüne kadar Türkiye'de Yönetici Hareketlilik Programı 33 okulda uygulanmış olup bu programa dahil olan okullardan 2'si ilimizde bulunmaktadır.

İlimizden Yönetici Hareketlilik Programına dahil olan okullardan biri olan Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Fikri ve Sınai Mülkiyet Uygulamaları Öğretmen-Yönetici Hareketlilik Programı Detayları ve Otomasyon Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi ve Proje Uygulamaları konularında 28-30 Kasım 2022 tarihlerinde okul müdürü ve tecrübeli öğretmenler tarafından eğitimler verilmektedir.

Eğitimlere Müdürlüğümüz Mesleki Eğitim Şube Müdürü Mehmet Faideci, il dışından gelen 10 okul müdürü ve okul öğretmenleri katıldı.

Bu uygulamalar ile fikri ve sınai mülkiyet uygulamaları konusunda farkındalık oluşturmak, ülkemizde ortak fikri ve sınai mülkiyet eğitim programı oluşturmak ve okullarda bu alanda çalışma yapılmasını sağlamak ve özellikle de sınai mülkiyet başvurularını artırmak, proje hazırlama uygulamaları konusunda farkındalık oluşturmak, ülkemizde mesleki eğitimde Otomasyon Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi ve Proje Uygulamaları alanında çalışma yapılmasını sağlamak ve Kalkınma Ajanslarının mesleki eğitime sunduğu katkılardan azami derecede faydalanmak için  çalışmaları artırmak amaçlanmaktadır.

Öğretmen Yönetici Hareketlilik Programı, başarısı ya da uygulamalarıyla ön plana çıkan eğitim kurumlarının sahip olduğu tecrübe ve bilginin diğer eğitim kurumları ile paylaşılması amacıyla düzenlenen öğretmen/yönetici ziyaret programlarıdır. Hareketlilik programı faaliyetlerinin yaygınlaşmasıyla öğretmenlerin karşılıklı mesleki uzmanlık bilgilerinin artırılması, fark yaratan eğitim kurumlarındaki iyi uygulamaların paylaşılması, öğrencilerin öğrenmeye yönelik ihtiyaçları gözetilerek öğretmenler arası mesleki gelişim fırsatlarının artırılması hedeflenmektedir.

Öğretmenlerin motivasyonunu olumlu yönde etkileyen, mesleki anlayışı derinleştiren, eğitsel faaliyetleri planlama, gözden geçirme ve iyileştirme fırsatları sağlayan bu programın öğretmenlerin mesleki gelişimine katkı sağlaması beklenmektedir.

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024