Eğitim Fakültesinde öğrenciler mezun akademisyenlerle buluştu - Eskişehir Haber

Eskişehir Eğitim

Eğitim Fakültesinde öğrenciler mezun akademisyenlerle buluştu

Eğitim Fakültesinde öğrenciler mezun akademisyenlerle buluştu
Yayınlama: 23 Kasım 2022 Çarşamba
A+
A-

Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından Kariyer Planlama dersi etkinlikleri kapsamında düzenlenen Öğretmenler Günü konferansı ile Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü mezunu akademisyenler, öğrencilerle buluştu. Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Suzan Duygu Erişti’nin moderatörlüğünü üstlendiği etkinliğe çok sayıda akademisyen ve öğrenci katılım gösterdi.

Prof. Dr. Erişti: “Mezunlarımızın başarıları gurur duyduğumuzun noktaların başında geliyor”

Konferansta gerçekleştirdiği konuşmasında mezun akademisyenlerle öğrencilerin buluşmasının önemine değinen Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Suzan Duygu Erişti şunları söyledi: “Akademik çerçevede Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi mezunları birçok alanda ve farklı ortamlarda akademisyen olarak çalışıyor. Eğitim Fakültesi olarak mezunlarımızın başarıları gurur duyduğumuz noktaların başında geliyor. Mezun akademisyenlerle öğrencilerimizin buluştuğu bu etkinliğin kariyer planlamasıyla ilgili birçok farklı açıdan deneyimin paylaşılacağı bir etkinlik olacağını düşünüyoruz. Misafirlerimiz, öğrencilerimiz ile değerli deneyimlerini paylaşacaklar ve öğrencilerimiz de bu tecrübelerden faydalanacaklar. Biliyoruz ki konferansa katılım sağlayan öğrencilerimiz arasında akademisyenlik hedefleri olan ve bu hedefleri için çalışmalar yapan öğrencilerimiz mevcut. Onlar da merak ettikleri birçok konunun yanıtlarını bulacaklar çünkü etkinliğimizde hem akademik ortamın olanaklarını hem akademik kültür bağlamında sanatsal pratikleri hem de görsel iletişim bağlamını konuşacağız. Akademik hayatın birçok boyutu var ve bu boyutlardan bir tanesini de uluslararası açılımlar oluşturuyor. Bizim bölümümüz gibi sanat ve sanat eğitimi alanlarında uluslararası eğitimler büyük önem taşıyor. Bizler de Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi olarak hem uluslararası projelerde yer almaya çalışıyor, hem de öğrencilerimize yurtdışı eğitimleri gibi konularda farkındalık kazandırmaya çalışıyoruz.”

Konferansta konuşmacı olarak yer alan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Düriye Kozlu İsmailoğlu, ESOGÜ Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Şirin Şengel, ESOGÜ Sanat ve Tasarım Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Elif Avcı, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. İrfan Dönmez ve Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Mine Küçük akademik kariyerlerinde edindikleri tecrübe ve deneyimleri öğrencilerle paylaştılar.

Öğrenciler tarafından yoğun ilgi gösterilen etkinlik, Prof. Dr. Suzan Duygu Erişti ve Prof. Necla Çoşkun tarafından konuşmacılara teşekkür belgesi takdim edilmesinin ardından fotoğraf çekimi ile sona erdi.

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024