Açıköğretim Fakültesi Sistemi Staj ve Uygulama Dersleri Koordinatörlüğünün yeni web adresi öğrencilerle buluşuyor - Eskişehir Haber

Eskişehir Eğitim

Açıköğretim Fakültesi Sistemi Staj ve Uygulama Dersleri Koordinatörlüğünün yeni web adresi öğrencilerle buluşuyor

Açıköğretim Fakültesi Sistemi Staj ve Uygulama Dersleri Koordinatörlüğünün yeni web adresi öğrencilerle buluşuyor
Yayınlama: 15 Kasım 2022 Salı
A+
A-

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Sistemi içinde bulunan Staj ve Uygulama Dersleri Koordinatörlüğünün yeni web adresi öğrencileri ile buluşuyor. Açıköğretim ailesine katılan ve katılmak isteyen tüm öğrencilerimize daha faydalı ve kolay erişilebilir olmak amacıyla “Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi Staj ve Uygulama Dersleri” isimli web sitemiz siz değerli öğrencilerimizin erişimine açılmıştır.

Acil Durum ve Afet Yönetimi, Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon, Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı, Turizm ve Otel İşletmeciliği, Turizm ve Seyahat Hizmetleri, Laborant ve Veteriner Sağlık gibi staj zorunluluğu bulunan önlisans programlarına kayıtlı öğrencilerin, “yurt içinde ve yurt dışında” staj başvuru, staj değerlendirme, staj muafiyeti öğrencilerimizin sigorta işlemleri ve kurum/kuruluşlar ile iş birliği işlemlerini yürütmektedir.

Uygulama dersleri kapsamında; Çocuk Gelişimi Önlisans Programı, Sosyal Hizmet Lisans Programı, İngilizce Öğretmenliği Lisans Programı, Okulöncesi Öğretmenliği Lisans Programı, Elektrik Enerjisi Üretim Laboratuvar Dersleri, İletim ve Dağıtımı Önlisans Programı, Görsel İletişim Tasarımı Lisans Programı ve diğer uzaktan öğretim programları da aktif bir şekilde yürütülmektedir.

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sisteminde bulunan İngilizce Öğretmenliği Lisans Programında yer alan “Okul Deneyimi ve Öğretmenlik Uygulaması” dersleri İl Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilköğretim ve ortaöğretim okullarında, Okulöncesi Öğretmenliği Lisans Programında yer alan “Okul Deneyimi ve Öğretmenlik Uygulaması I/II” dersleri İl Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bağımsız anaokulları ve İlköğretim bünyesinde bulunan anasınıflarında uygulama yapılmaktadır. Her iki programa ait olan “Öğretmenlik Uygulaması” dersleri ise Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) üzerinden ve öğretmen/öğretim elemanları tarafından değerlendirilmektedir.

Sosyal Hizmet Lisans Programı “Sosyal Hizmet Uygulaması I ve II” dersleri Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sağlık Bakanlığına bağlı İl Müdürlüklerinin kurum/kuruluşlarında aktif olarak yürütülmekte olup değerlendirme süreci danışman öğretim elemanları tarafından yapılmaktadır.

Çocuk Gelişimi Önlisans Programı “Kurum Uygulamaları” dersi ise e-Portfolyo sistemi üzerinden ödev tabanlı yürütülmektedir. Değerlendirme süreci danışman öğretim elemanları tarafından yapılmaktadır.

Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı Önlisans Programı Laboratuvar Dersleri, “Atölye Çalışması I ve II”, “Devre Analizi Laboratuvarı” dersleri Eskişehir Teknik Üniversitesi Fen Fakültesi laboratuvarlarında derse atanan sorumlu öğretim elemanları tarafından yüz yüze yürütülmekte olup üç laboratuvar dersi toplam beş gün uygulama sürecinde gerçekleştirilmektedir. Derslere ait değerlendirme süreci ise danışman öğretim elemanları tarafından yürütülmektedir. 2021-2022 öğretim yılında 10 uygulama haftasında 831 öğrenci ile laboratuvar dersleri gerçekleştirilmiştir.

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi bünyesinde 2021-2022 eğitim öğretim yılında kurulan Görsel İletişim Tasarımı bölümü lisans programıyla eğitim ve öğretim hayatına başlamıştır. Görsel İletişim Tasarımı Lisans programında öğrencilerin uygulama dersleri 3 ve 4. Sınıflarda (5-6-7-8. dönem) her bir dönem için birer tane olmak üzere “Kurumsal Kimlik Tasarımı, Dijital Video Kurgu ve Efekt, Hareketli Grafik Tasarımı, Reklam Tasarım ve Uygulamaları” şeklinde belirlenmiştir. Görsel İletişim Tasarımı bölümü uygulama dersleri alan öğretim üyeleri ve Staj ve Uygulama Dersleri Koordinatörlüğü ile birlikte sahada koordinasyonlu biçimde gerçekleştirilmektedir.

Programlarımız hakkında birçok bilgiye erişebilme ve aynı zamanda öğrencilerimizle paylaşacağımız dijital içerik, podcast ve duyurulardan, staj ve uygulama dersleri ile ilgili anket, araştırma ve değerlendirmelerden, öğrenci röportajlarına, radyo söyleşilerine ve stajı olan programlar hakkında birçok bilgiden haberdar olmak için web sitemize aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Staj ve Uygulama Dersleri Koordinatörlüğü web sayfası: stajveuygulamadersleri.anadolu.edu.tr

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024