Eğitim Fakültesinde 600 öğretmene mesleki gelişimi desteklemeye yönelik eğitim verildi - Eskişehir Haber

Eskişehir Eğitim

Eğitim Fakültesinde 600 öğretmene mesleki gelişimi desteklemeye yönelik eğitim verildi

Eğitim Fakültesinde 600 öğretmene mesleki gelişimi desteklemeye yönelik eğitim verildi
Yayınlama: 16 Eylül 2022 Cuma
A+
A-

Eğitim Fakültesinde, 7-8 Eylül tarihleri arasında Eskişehir’de farklı okullarda ve branşlarda görev yapan öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimlerinin desteklenmesine katkı sağlamak üzere hizmet içi eğitim programı düzenlendi. Eğitim Fakültesinin kuruluşunun 40. yılına özel olarak düzenlenen eğitim programının açılışına Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erkan Dinç ile çok sayıda öğretim üyesi ve öğretmen katılım gösterdi. 2 gün boyunca süren farklı konulardaki 32 saatlik eğitim, öğretmenler tarafından yoğun ilgi gördü. Eğitim programına eğitmen olarak üniversitemiz eğitim fakültesi öğretim elemanları ile başka fakülte ve üniversitelerden de öğretim elemanları katkı sağladı.

Eğitim programı içinde Matematik Seferberliği, Ölçme ve Değerlendirme, Temel Eğitimde Kaynaştırma, Türkçe Eğitimi, Etkili İletişim I ve II, İngilizce Seferberliği, Karakter ve Değer Eğitimi başlıkları altında seminer ve atölye çalışmaları yer aldı.

Dinç: “Öğretmenlerin bir ülkenin geleceğinde çok önemli bir rolü vardır”

Öğretmenlerin mesleki gelişimlerinin desteklenmesine yönelik eğitim programı hakkında görüşlerini dile getiren Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erkan Dinç şunları söyledi:  “Öğretmenlerin bir ülkenin geleceğinde çok önemli bir rolü vardır. Bu durumda yetişen tüm öğretmenlerin eğitimine ne kadar önem verilmesi gerektiği ortaya çıkmaktadır. Eğitimin kendinden beklenen bu görevleri yerine getirebilmesi için öğretmenlerin nitelikli bir hizmet öncesi eğitimden geçmesi, öğretmenlik mesleğine başladıktan sonra da hizmet içi eğitimlerle gelişimlerinin sürekli olarak desteklenmesi gereklidir.”  

“Öğretmenlerimizin gelişimine katkı sağlayabilmekten mutluluk duyuyoruz”

Dinç konuşmasının devamında ise, “Eğitim fakülteleri hem hizmet öncesinde verdikleri lisans eğitimi hem de sonrasında düzenleyecekleri hizmet içi eğitimlerle ülkenin geleceğine hizmet etme görevi ile öne çıkmaktadır. Fakültemiz tarafından gerçekleştirilen eğitim programında olduğu gibi eğitim fakültelerinin öğretmenlere yönelik hizmet içi eğitim programları düzenlemesi öğretmenlerin niteliğini geliştirmeye büyük bir katkı sağlayacaktır. Nitekim 2 gün boyunca süren Eğitim Programı kapsamında yaklaşık 600 öğretmenimizi Üniversitemizde misafir etmekten ve öğretmenlerimizin gelişimine katkı sağlayabilmekten mutluluk duyuyoruz. Bundan sonra da öğretmenlerimizin gelişimini sağlayacak bu tür etkinliklerimizi sürdürmeyi planlıyoruz.”

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024