Eğitim Fakültesi Hizmet İçi Eğitim Etkinliği sertifika töreni gerçekleştirildi - Eskişehir Haber

Eskişehir Eğitim

Eğitim Fakültesi Hizmet İçi Eğitim Etkinliği sertifika töreni gerçekleştirildi

Eğitim Fakültesi Hizmet İçi Eğitim Etkinliği sertifika töreni gerçekleştirildi
Yayınlama: 12 Eylül 2022 Pazartesi
A+
A-

219K015 numaralı “Çok kültürlü Öğretmen Yeterliliklerinin Harmanlanmış Öğrenme Ortamlarıyla Kazandırılmasına Yönelik Bir Hizmet İçi Eğitim Programı: Tasarım, Uygulama ve Değerlendirme” başlıklı TÜBİTAK 1001 Projesi yüz yüze eğitim ayağı kapanış ve sertifika töreni, Anadolu Üniversitesi Türk Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (TÜDAM) gerçekleştirildi. Etkinliğe, Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erkan Dinç, Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Handan Deveci, proje yürütücüsü ve Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Meral Güven ile çok sayıda akademisyen ve proje kapsamında yer alan sınıf öğretmenleri katıldı.

Prof. Dr. Dinç: “Öğretmenlere destek olmak demek kendimize destek olmak demek”

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erkan Dinç konuşmasında şunları söyledi: “Böyle güzel bir çalışmaya hepimizin ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Ülkemizin değerli öğretmenlerine destek olmak, aynı zamanda kendimize de destek olmamız anlamına geliyor. Öğretmenlerimiz bu tür eğitimlere talip oldukça bizler de onlar için her şeyi yapmaya hazırız. Birlikte geçirdiğimiz bu hafta ve daha önce gerçekleştirdiğimiz çalışmaların eğitimci arkadaşlarımıza hem bireysel hem de mesleki anlamda katkı sağladığını ümit ediyorum. Eğitime katılan herkese fakültemiz ve proje ekibimiz adına çok teşekkür ediyorum.”

Prof. Dr. Güven: “Karşılıklı öğrenmenin bir örneğini yaşadık”

Törende gerçekleştirdiği konuşmasında çok kültürlülük konusunda farkındalık kazanımının önemine değinen proje yürütücüsü Prof. Dr. Meral Güven şu ifadeleri kullandı: “Bir hafta boyunca projenin amacına uygun olarak dramalar, uygulamalar ve etkinlikler gerçekleştirdik, hep birlikte karşılıklı öğrenmenin bir örneğini yaşadık. Bizler öğretmenlerimize çok kültürlülük konusunda bir farkındalık yaratmaya çalıştık, umarım bu farkındalığı kazandırabilmişizdir. Katkıları için katılımcı öğretmenlerimize, proje ekibimize, eğitimcilerimize ve dekanlığımıza çok teşekkür ediyorum.”

Turan: “Çok kültürlülük problemi çözülebilir bir hale geldi”

Törende, proje süresinde edindiği deneyimleri paylaşan İstanbul Halil Atamavcı İlkokulu sınıf öğretmeni Arzu Turan, duygu ve düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi: “Çok kültürlülük bizlerin sınıflarda sıkça karşılaştığı ve içinden nasıl çıkacağımızı bilmediğimiz bir problemdi.  Burada aldığımız eğitim sayesinde bu problem artık bizim için çözülebilir bir hale geldi. Proje kapsamında eğitimcilerimiz bizlere çok kültürlülük konusunda bilinç aşıladılar, kendimize güvenmemiz için yardımcı oldular ve uygulama aşamasında bize uygulanabilirliği gösterdiler. Anadolu Üniversitesine adım attığımız günden beri bizlere gösterilen ilgi, sevgi ve güler yüz için eğitime katılan tüm öğretmenler adına herkese teşekkür ediyorum.”

Tören, belge ve hediye takdiminin ardından sona erdi.

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024