Genel Dülger, Eskişehir’deki Okul ve Kurumlara Ziyarette Bulundu - Eskişehir Haber

Eskişehir Eğitim

Genel Dülger, Eskişehir’deki Okul ve Kurumlara Ziyarette Bulundu

Genel Dülger, Eskişehir’deki  Okul ve Kurumlara Ziyarette Bulundu
Yayınlama: 11 Eylül 2022 Pazar
A+
A-

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürüm Sabahattin Dülger, İlimizdeki Okul ve Kurumlara Ziyarette Bulundu

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Sabahattin Dülger eğitim-öğretim faaliyetlerini yerinde incelemek üzere 08-09 Eylül 2022 tarihinde ilimize ziyarette bulundular. Programına Müdürlüğümüzü ziyaret ederek başlayan Dülger, kurum yöneticilerimizle bir araya gelerek ilimizde gerçekleştirilen eğitim-öğretim çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Programının devamında İl Millî Eğitim Müdürümüz Pervin Töre ile birlikte Reşat Benli İlkokulu, Adnan Menderes Anaokulu, Gülay Kanatlı Ortaokulu, Sultandare Köy Yaşam Merkezi, Eskişehir Olgunlaşma Enstitüsü ve Odunpazarı Halk Eğitimi Merkezine ziyarette bulundu.

Ziyaretleri sırasında öğrenci, öğretmen, velilerle bir araya gelen Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Sabahattin Dülger; Büyük bir hızla değişen ve gelişen dünyamız adeta bir sınıf gibidir ve bizler de her daim bu sınıfta hayat boyu öğrenen bireyleriz. Hayat boyu öğrenme değişen dünya şartlarında var olmayı sağlayan bilgi ve yeterliliklerin gelişimini destekleyen tüm eğitim, öğretim ve öğrenme etkinliklerini içerir. Bireyin kendini sürekli yenilemesi ve topluma uyumlu bir şekilde yaşayabilmesi hayat boyu eğitimle mümkün olmaktadır.

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Sabahattin Dülger uyum haftasında okullarda olan velilerimize ise "Aile, toplumun vazgeçilmez unsurudur. Aile bireylerinin evde televizyon, bilgisayar, telefon ve internette geçirdikleri sürenin artması ve aile içi muhabbet ve sorumluluğun azaldığının tespit edilmesi vb. ortaya çıkan sorunları öğretmen, veli ve öğrenci işbirliği ile aşabilmek, bu sorunlarla baş edebilmenin yollarını hep birlikte bulabilmek için Mart 2022'de Aile Okulu Projesini başlattık. Artık okul zili sizler içinde çalıyor. Hayat boyu öğrenme kurumları olarak öğrenmekten ve öğretmekten asla vazgeçmiyor ve öğrenmeyi sürekli kılıyoruz, çünkü biliyoruz ki hayat boyu öğrenen bireyler hayat boyu mutlu olan insanlardır. Tüm ailelerimizi aile okullarında öğrenci olmaya davet ediyoruz. İstiyoruz ki çocuklarını şekillendiren değil keşfeden aileler yetişsin" dedi.

Hayat Boyu Öğrenme kurumlarını, insanların yaşamları boyunca deneyimledikleri bilgi ve becerilerin sürekli gelişimi, mevcut öğrenme fırsatları hakkında bilgi edinerek gerek kişisel gerekse mesleki gelişimleri açısından daha iyiye ulaşma potansiyelini en üst düzeye çıkarabilmeleri amacıyla zamandan ve mekândan bağımsız ücretsiz eğitimlere erişimleri için bir fırsat olarak görüyoruz. Bununla beraber; halk eğitimi merkezlerimizin etkinlik ve uygulamalarına ilişkin kalite geliştirme süreçleri işletilirken diğer yandan öğrenmenin gücüne olan inancımızla bağımlılıkla mücadele, toplumsal farkındalık, aile eğitimi gibi alanlarda gerçekleştirmekte olduğumuz çalışmalarla toplumun tüm kesimlerine yönelik eğitimleri içeren projeler yürütüyoruz. 2012-2013 yılları arasında Eskişehir Odunpazarı İlçe Millî Eğitim Şube Müdürlüğü görevinde bulunmuştum. O zamanları hatırladım. Tüm çalışmalarda katkısı olan emeği geçen herkese çok teşekkür ederim." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre; Hayat Boyu Öğrenme okullar ile sınırlı kalmayan; evde, işte, hayatın her alanında gerçekleşebilen; öğrenmenin yaş, sosyal, ekonomik statü ve eğitim seviyesine bakılmaksızın, herhangi bir engel olmadan sürdürülebileceğini gösteren temel kavramlardandır. Eğitim beşikten mezara hayat boyu devam eden bir süreçtir. "Adı Sizden Eğitimi Bizden" projeniz ile ilgi, istek ve ihtiyaçlar doğrultusunda kurslarımızı açarak öğrenme faaliyetlerine katılımın arttırılmasını hedefliyoruz. Aile Eğitimleri ile kaç aileye dokunabileceğimizi hayal etmek beni heyecanlandırıyor. Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürümüz Sabahattin Dülger'e ilimize gelip bizlerle değerli görüşlerini paylaştıkları için çok teşekkür ederim. İlimizde ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduk." dedi.

 

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024