Sene Başı Değerlendirme Toplantıları Tüm Hızıyla Devam Ediyor.. - Eskişehir Haber

Eskişehir Eğitim

Sene Başı Değerlendirme Toplantıları Tüm Hızıyla Devam Ediyor..

Sene Başı Değerlendirme Toplantıları Tüm Hızıyla Devam Ediyor..
Yayınlama: 8 Eylül 2022 Perşembe
A+
A-

Sene Başı Değerlendirme Toplantıları Tüm Hızıyla Dopdolu İçeriklerle Devam Ediyor...

İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre Başkanlığında İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri ve Temel Eğitim Okul Müdürlerinin katılımıyla 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Sene Başı Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantı da Hayat Boyu Öğrenme Müdür Yardımcısı Ali Pehlivan, İnsan Kaynakları Yönetimi Müdür Yardımcısı Osman Cebeci ,Temel Eğitim Şube Müdürü Ayben Çimen, Ortaöğretim Şube Müdürü Burhanettin Elçi, İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürü Seyfettin Ceylan , Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Şube Müdürü Metin Erkmen, Tepebaşı Rehberlik Araştırma Merkezi Rehberlik Öğretmeni Fikret Konca yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgilendirici sunumlar yaptılar.

İlimizdeki okul sayıları, "10 Bin Okul Projesi"nde iyileştirme kapsamına alınan 34 okulumuzda yapılan çalışmalar, İlimizde okullaşma oranının arttırılması,  köy yaşam merkezleri projesinin önemi, gönderilen ödeneklerin kullanılarak öğrenciye, veliye daha kaliteli hizmet sunulması gerektiği, okul denetimleri sırasında eksiklikleri görülen okullar hangileri ve ne tür eksiklikleri olduğu tek tek detaylı bir şekilde görüşüldü.

DYK kursları, kaç öğrenci okulu terk etmiş, kayıt işlemleri, Beyaz Bayrak, Okulum Temiz Projesi, Toplum Yararına Programlar (TYP) görevlendirmeleri, Çevre Dostu Okul, İş Sağlığı Eğitimleri, İlk yardım eğitimleri, Adı Sizden Eğitimi Bizden Projesi, Aile Okulu Projesi, Mesleki ve Kişisel gelişim Kursları, Okul projerinin takibi için yeni oluşturulan modülün tanıtımı, ortak sınavlar, hazır bulunuşluk sınavı, ilimizdeki öğretmen, yönetici atamaları gibi konular ayrıntılarıyla konuşuldu.

Tepebaşı Rehberlik Araştırma Merkezi Rehberlik Öğretmeni Fikret Konca "Gelişim Alanlarına Dayalı Beceri Yetkinlik Geliştirme Projesi"nin tanıtımını gerçekleştirdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre "Devlet güçlü ve okul müdürlerinin yanında."Ödenek olsa ben okuluma neler neler yapardım" diyemezsiniz artık. Küçük değişiklikler yap ama kalıcı olsun. Fotoselli musluk, tasarruflu ampul... Şu an imkan senin elinde! Okullarımızda artık tasarım, estetik, görsellik olacak. Ben sizleri lider, vizyoner olarak görüyorum.Lider pozisyonuzla okulunuza damga vurun. Markalaşalım. Turgut Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi geri dönüşüm kutuları üretiyor. " Çevre Dostu Okul" olabilirsiniz. Öğrenciyi birebir tanıyarak, birebir dokunarak ilerleyelim ki özgüvenli, mutlu bireyler yetişsin.Öğretmen motivasyonunu önemseyin.Aile Eğitimleri ile kaç aileye dokunabilirsiniz hayal edin.Velileri savunmaya geçmeden öncelikle dinleyin. İlk gün, ilk ders,ilk dakika felsefemizle ilk gün ders kitapları, yardımcı kaynaklar sıralarımızın üzerinde olacak. Ben çok heyecanlıyım. Bu yıl ilklerin yılı olsun. Müzikler eşliğinde bayram havasında öğrencilerimizi okullarda karşılayalım. Katılımınız, emekleriniz için teşekkür ediyorum.Başarılı bir eğitim-öğretim yılı olmasını diliyorum" diyerek sözlerine son verdi.

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024