ESTÜ TEKNOFEST’e Damga Vurdu - Eskişehir Haber

Eskişehir Eğitim

ESTÜ TEKNOFEST’e Damga Vurdu

ESTÜ TEKNOFEST’e Damga Vurdu
Yayınlama: 5 Eylül 2022 Pazartesi
A+
A-

TEKNOFEST 2022 Etkinlikleri Kapsamındaki Yarışmalarda ESTÜ Öğrencileri İki Birincilik, Bir İkincilik ve Bir Üçüncülük Derecesiyle Önemli Başarılara İmza Attılar

Eskişehir Teknik Üniversitesi’nin olarak Akademik paydaşı olduğu ve bu yıl beşincisi düzenlenen TEKNOFEST 2022 final programı 30 Ağustos-4 Eylül 2022 tarihleri arasında Samsun’da gerçekleştirildi.  3 ve 4 Eylül 2022 tarihlerinde düzenlenen törenlerde ESTÜ’yü temsil eden birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödülü alan proje sahipleri ödüllerini aldılar.

TEKNOFEST 2022 etkinlikleri kapsamında ESTÜ, 2 birincilik, bir ikincilik ve bir üçüncülük ödülü alarak önemli bir başarıya imza atmış oldu.

TEKNOFEST 2022 etkinlikleri kapsamında ESTÜ öğrencilerinin birincilik ödülü aldığı kategorilerden ilki, TEKNOFEST kapsamındaki en prestijli ve zorlayıcı yarışmalardan biri olarak kabul edilen BAYKAR tarafından düzenlenen Savaşan İHA kategorisi oldu. Yaklaşık 300 takımın katıldığı, 22 takımın finale kaldığı 15-21 Ağustos 2022 tarihleri arasında Ordu’da gerçekleşen final yarışmaları kapsamında Prof. Dr. T. Hikmet Karakoç danışmanlığında, Öğr. Gör. Emre Özbek yardımcı danışmanlığında faaliyetlerini sürdüren Anatolia Aero Design İHA proje takımı, bu yıl ikinci kez katıldığı yarışmada birincilik derecesini elde etti. Yarışma konseptine göre İHA'lar, 15 dakikalık uçuş seanslarında otonom kalkış, otonom iniş, rakip İHA’ya otomatik kilitlenme ve otonom uçuş gibi görevleri yaparak puan topluyor.

TEKNOFEST 2022 etkinlikleri kapsamında ESTÜ öğrencilerinin bir birincilik ve bir ikincilik aldığı diğer bir kategori, 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları oldu.   TÜBİTAK tarafından düzenlenen 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmalarının final aşaması sergisi ve proje değerlendirmeleri, TEKNOFEST 2022 etkinlikleri kapsamında 22-24 Temmuz 2022 tarihleri arasında Giresun ilinde, Çotanak Spor Kompleksi’nde yapılmıştı. Yarışmanın final sergisine 9 ana alandan 120 projenin sahibi 228 öğrenci katılmış ve yapılan jüri değerlendirmeleri sonucunda her alanda birincilik, ikincilik, üçüncülük ve teşvik ödülü alan 36 proje belirlenmişti. Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmasında Bilgi ve İletişim Teknolojileri kategorisinde Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencileri Sefer Kul, Merve Hümeyra Ceviz, Abdüssamet Sökel, Doç. Dr. Emre Çimen danışmanlığında yürüttükleri  “Otomotiv Sektöründe Envanter Doğrulama Sürecinin Web Tabanlı Dijitalizasyonu” başlıklı projeleriyle birincilik ödülüne layık görüldü. Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışması Enerji ve Çevre kategorisinde Kimya Mühendisliği Bölümü öğrencileri Yağmur Bengisu Güngör ve Erkutay Şentürk Prof. Dr. Esin Apaydın Varol danışmanlığında yürüttükleri  “Yağ-Su Ayrımına Çevre Dostu Bir Yaklaşım: Hidrofobik-Oleofilik Biyokarbon Malzeme ile Denizlerdeki Atık Yağların Temizlenmesi” isimli projeleriyle ikincilik ödülüne layık görüldü. Projede denizlerimizde ekolojik dengenin korunması için sürdürülebilir çözüm amacıyla yenilenebilir kaynak olan selülozik biyokütleden hidrofobik/oleofilik karbonlu malzeme üretimi amaçlandı. Yağ-su ayrımında kullanılmak üzere tasarlanan karbonlu malzemelerin gelecekte ayırma proseslerinde önemli bir yere sahip olacağı düşünülüyor.

Son olarak ESTÜ öğrencilerinin TEKNOFEST 2022 etkinlikleri kapsamında Anatolia Aero Design İHA proje takımı, 9-31 Temmuz tarihlerinde Ordu’da düzenlenen takımın Karma Sürü Simülasyon yarışmasında 3. sırada yer alarak derece elde etmişti. 50 kadar başvurunun olduğu ve 10 takımın yarışmaya davet edildiği yarışmada Eskişehir Teknik Üniversitesi ekibi ilk kez katıldığı bu kategoride önemli bir başarı elde etmişti. Karma sürü simülasyonu kategorisi yarışması kapsamında elde ettiği bu başarıyla Anatolia Aero Design takımımız, özgün İHA'lar tasarlayıp üretmenin yanında, afetlere ve afetzedelere destek gibi insani konularda çözüm olabilecek yazılımlar konusunda kendini kanıtlamış oldu.

Birincilik ödülüne layık görülen iki ESTÜ takımı ödüllerini 3 Eylül Cumartesi günü Samsun’da gerçekleştirilen Ödül Töreni’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

İkincilik ve üçüncülük ödülüne layık görülen takımlar ise 4 Eylül Pazar günü düzenlenen törenle ödüllerini Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank, Bakan Yardımcısı Fatih Kacır, T3Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal’ın elinden aldılar.

Eskişehir Teknik Üniversitesi’nin akademik paydaş olarak katıldığı ilk yılda başarılarıyla ESTÜ ailesini gururlandıran öğrencilere ve hocalarına teşekkür eder başarılarının devamını dileriz.

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024