Eğitim alanında engelleri tek tek kaldırarak, son 20 yılda çok büyük bir dönüşüme imza attık - Eskişehir Haber

Eskişehir Eğitim

Eğitim alanında engelleri tek tek kaldırarak, son 20 yılda çok büyük bir dönüşüme imza attık

Eğitim alanında engelleri tek tek kaldırarak, son 20 yılda çok büyük bir dönüşüme imza attık
Yayınlama: 1 Eylül 2022 Perşembe
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Millî Eğitim Bakanlığı 20 Bin Öğretmen Atama Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Eğitim alanında ülkemizin ilerlemesine ket vuran engelleri tek tek kaldırarak, son 20 yılda çok büyük bir dönüşüme imza attık” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlene Millî Eğitim Bakanlığı 20 Bin Öğretmen Atama Töreni’ne katılarak bir konuşma yaptı.

Eğitim ve meslek hayatları açısından bu özel günlerinde öğretmenlerle beraber olmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biraz sonra atamasını yapacağımız 20 bin öğretmenimizin her birini ayrı ayrı tebrik ediyorum. Görev yerlerinizde sizlere şimdiden Rabbimden muvaffakiyetler diliyorum” dedi.

Yeni atanacak öğretmenlerin da maarif ordusuna katılmasıyla, öğretmen sayısının toplamda bir milyon 10 bine çıkacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ülkeyi yönetme sorumluluğunu üstelendiğimiz 2002 yılında bu sayı yalnızca 526 bin civarındaydı. Hâlihazırda görev yapan öğretmenlerimizin 750 bini bizim dönemimizde atanmıştır. Okullarımızdaki altyapı ve öğretmen eksiğinden dolayı derslerin çoğu maalesef boş geçiyordu. Sadece ücra bölgelerde değil, büyükşehir merkezlerinde bile evlatlarımız son derece sağlıksız, kalabalık sınıflarda eğitim görüyordu.”

“EĞİTİM BÜTÇEMİZİ 304 MİLYAR LİRAYA ÇIKARDIK”

Sınıfların 60-70-80 kişiyi bulduğu, farklı sınıfların aynı derslikte eğitim aldığı, branş öğretmenine ulaşmanın adeta lüks sayıldığı bu tabloya son verdiklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Öğretmen başına düşen öğrenci sayısında, Türkiye olarak OECD ortalamasını yakaladık. Boş geçen veya farklı branşlardan öğretmenlerin girdiği dersler sorununu, neredeyse tamamen çözüme kavuşturduk” ifadelerini kullandı.

Eğitim bütçesini 10,3 milyar liradan, son ilave ile birlikte 304 milyar liraya çıkardıklarını, derslik sayısını 343 binden alıp 613 bine yükselttiklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Okullarımızı kütüphaneler, laboratuvarlar, çalışma atölyeleri ve spor salonlarıyla donatarak, ders kitaplarından yardımcı kaynaklara çocuklarımızın tüm ihtiyaçlarını ücretsiz karşılayarak, hâsılı eğitim alanında ülkemizin ilerlemesine ket vuran engelleri tek tek kaldırarak, son 20 yılda çok büyük bir dönüşüme imza attık” şeklinde konuştu.

28 Şubat sürecinde kılık-kıyafetlerinden dolayı sadece üniversite eğitim hakları değil, istihdam hakları da ellerinden alınan kadınlara yönelik adaletsizliği de giderdiklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, devamında şunları kaydetti: “Bugün okullarımızda aktif olarak çalışan bir milyonu aşkın öğretmenimizin yüzde 60’ını kadınlarımız oluşturuyor. Artık hiçbir kamu görevlimiz inanç değerleriyle iş hayatı, hassasiyetleriyle mesleği arasında bir tercih yapmaya zorlanmıyor. Ülkemize ve milletimize hizmet etmek isteyen herkes özgürce, herhangi bir kısıtlamaya, haksızlığa uğramadan bu vazifesini yerine getirebiliyor.”

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024