Anadolu Üniversitesi’nden yeni bölüm... - Eskişehir Haber

Eskişehir Eğitim

Anadolu Üniversitesi’nden yeni bölüm...

Anadolu Üniversitesi’nden yeni bölüm...
Yayınlama: 24 Temmuz 2022 Pazar
A+
A-

Anadolu Üniversitesi, 2022-2023 akademik yılında kurulan yeni bölümü ile eğitim vermeye hazırlanıyor. 40 kişilik kontenjanla bölüme ilk öğrencilerini alacak.

Yeni açılan “Beslenme ve Diyetetik Bölümü” öğrencilerini bekliyor

Anadolu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi 2022-2023 Akademik yılında yeni kurulan “Beslenme ve Diyetetik Bölümü” ile eğitim vermeye hazırlanıyor. Yüksek Öğretim Kurumları Sınavlarının (YKS) açıklanması ve tercih döneminin başlamasıyla beraber bu yıl ilk kez öğrenci kabul edecek bölümün kontenjanı 40 kişi olacak. Öğrencilerin sayısal puanları ile tercih yapabileceği Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nün eğitim süresi 4 yıl, eğitim dili Türkçe olacak.

Öğrenciler hem teorik hem de uygulamalı dersler alacak

Eğitimi başarı ile tamamlayan öğrenciler “Diyetisyen” unvanı ile “Lisans Diploması” alabilecek. Eğitim süreci boyunca temel dersler, anatomi, fizyoloji, mikrobiyoloji gibi sağlık dersleri ile beslenme alan dersleri teorik ve/veya teorik artı uygulamalı olarak alınacak. Eğitim sürecinin 3. yılı sonunda öğrenciler yaz döneminde mesleki uygulama gerçekleştirecek. Eğitimin son senesinde ise öğrenciler seminer, proje hazırlama dersleri ile birlikte farklı alanlarda saha uygulamalarına katılarak mezun durumuna gelebilecek. Öğrenciler, yenilikçi ve manevra kabiliyeti yüksek bir akademik kadro ile köklü bir geçmişe sahip olan Anadolu Üniversitesinin sunduğu tüm fiziki imkânlardan faydalanabilecekler.

Mezunlar, sağlıklı beslenme bilinciyle bireylerin yaşam kalitesini arttıracak

Tüm dünyada gelişen teknolojiler ile birlikte sağlıklı beslenme ve güvenilir besine ulaşma çok daha önemli bir nokta haline geldi. Diyetisyenlik mesleğinin amacı; toplumların yeterli ve dengeli beslenme yoluyla sağlıklı ve güvenli besinlere ulaşmasını sağlamak olarak biliniyor. Mezunlar diyetisyenlik mesleğiyle bireylerin yaşam kalitesini ve yaşam süresini arttırmak,  gerektiğinde hastalıklara özgü tıbbi beslenme tedavilerini planlayarak uygulamasını sağlamak ve ulusal/uluslararası alanda beslenme konusundaki ihtiyaçlara cevap verecek nitelikte yetiştiriliyor.

Bölümün her biri alanında tecrübeli öğretim üyelerinin akademisyenlik öncesi kurum tecrübeleri de bulunuyor. Multidisipliner çalışmalara çok sıcak bakan, üretken, işbirlikçi bir kadro ile yeni akademik döneme hazırlanan Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencilerini bekliyor.

 

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024