STUDY IN TÜRKİYE YÖK SANAL FUARI 2022 TAMAMLANDI - Eskişehir Haber

Eskişehir Eğitim

STUDY IN TÜRKİYE YÖK SANAL FUARI 2022 TAMAMLANDI

STUDY IN TÜRKİYE YÖK SANAL FUARI 2022 TAMAMLANDI
Yayınlama: 24 Temmuz 2022 Pazar
A+
A-

Türk yükseköğretim sistemini potansiyel uluslararası öğrencilere dijital ortamda tanıtmak maksadıyla Yükseköğretim Kurulu Başkanlığımız tarafından “Study in Türkiye YÖK Sanal Fuarı 2022” adıyla üçüncüsü düzenlenen sanal yükseköğretim fuarı sona erdi.

20-22 Temmuz 2022 tarihleri arasında sanal ortamda ziyaretçilerine kapısını açan sanal fuar dikkatlerin Türk yükseköğretimine çekilmesine vesile oldu.

185 yükseköğretim kurumunun yer aldığı Sanal Fuara yurtdışından en fazla ilgi, sırasıyla Mısır, İran, Somali, Pakistan, Irak, Hindistan, Çin, Tunus, Endonezya ve Tanzanya’dan oldu.

22 Temmuz Cuma günü saat 20:00’de sona eren fuar süresince yükseköğretim kurumlarımız; birimleri, programları, kabul koşulları ve kontenjanları, burs ve konaklama imkânları başta olmak üzere birçok merak edilen konuda, uluslararası öğrenci adaylarını çevrimiçi görüşmeler ve seminerler yoluyla bilgilendirdi.

"www.virtualfair-yok.gov.tr" internet adresi üzerinden gerçekleştirilen üçüncü sanal fuar, 182 ülkeden 260 bini aşkın uluslararası öğrencinin eğitim aldığı Türk yükseköğretim sistemine daha çok uluslararası öğrenci çekebilmek için yabancı ülkelerdeki potansiyel öğrencilere önemli bir tanıtım fırsatı sundu.

Sanal fuarda, üniversitelerin yanı sıra, Türkiye Maarif Vakfı, Ulusal Ajans, Yunus Emre Enstitüsü ile Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı gibi, Türk yükseköğretim sisteminin uluslararasılaşmasına katkı sağlayan paydaş kuruluşlar da yer aldı.

 

 

 

 

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024