“STUDY IN TÜRKİYE YÖK SANAL FUARI 2022” YARIN BAŞLIYOR - Eskişehir Haber

Eskişehir Eğitim

“STUDY IN TÜRKİYE YÖK SANAL FUARI 2022” YARIN BAŞLIYOR

“STUDY IN TÜRKİYE YÖK SANAL FUARI 2022” YARIN BAŞLIYOR
Yayınlama: 19 Temmuz 2022 Salı
A+
A-

YÖK Başkanı Özvar, 20-22 Temmuz 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecek Fuar vesilesiyle uluslararası öğrencilere yönelik Türkçe ve İngilizce görüntülü mesaj yayımladı

Özvar: “Türkiye'de eğitim alın ve potansiyelinizi keşfedin!”

“Türkiye yükseköğretim kurumlarından diploma aldığınızda, kaliteli bir eğitim alacağınıza ve diplomanızın dünyanın her yerinde tanınacağı konusunda sizi temin ederim”

Türk Üniversitelerinin yurt dışında dijital ortamlarda da tanıtılması amacıyla düzenlenen “Study in Türkiye YÖK Sanal Fuarı 2022” yarın başlıyor.

YÖK Başkanı Özvar, Fuar vesilesiyle uluslararası öğrencilere yönelik Türkçe ve İngilizce görüntülü mesaj yayımladı. Özvar mesajında, doğu ile batı arasında köprü ülke olan Türkiye’nin, farklı kültürleri, dinleri ve dilleri bir araya getirmede önemli bir rol oynadığını, dünyada, ekonomi ve diplomatik ilişkiler açısından önemli bir bölgesel güç ve küresel aktör hâline geldiğini belirtti.

Türkiye’nin 182 ülkeden 260 binden fazla öğrenciye ev sahipliği yaptığını ve uluslararası öğrencilerin en çok tercih ettiği ülkeler arasında yer aldığını vurgulayan Özvar, “200’den fazla üniversitesi ve 40 bin civarı programı ile Türkiye yükseköğretim sistemi, dünyanın her yerindeki birçok yetenekli öğrenciye yüksek kaliteli ve uygun fiyatlı eğitim sunmaktadır.” dedi.

 

“Bu buluşma, Türkiye yükseköğretimi ve burs olanakları hakkında ihtiyacınız olan tüm bilgileri ücretsiz olarak almanız için eşsiz bir fırsattır”

Mesajında uluslararası öğrencilere seslenen Özvar, “Bu buluşma, Türkiye yükseköğretimi ve burs olanakları hakkında ihtiyacınız olan tüm bilgileri ücretsiz olarak almanız için eşsiz bir fırsattır. Ayrıca üniversite temsilcileriyle doğrudan etkileşim kurma şansına da sahip olacaksınız. Hem lisans diploması almak hem de yüksek lisans veya doktora yapmak isteyenler için bu fuar, beklentilerinizi netleştirmenize ve üniversitelerimizin akademik gerekliliklerini öğrenmenize yardımcı olacaktır.” ifadelerini kullandı. Özvar, şöyle devam etti:

“Türkiye yükseköğretim kurumlarından diploma aldığınızda, kaliteli bir eğitim alacağınıza ve diplomanızın dünyanın her yerinde tanınacağı konusunda sizi temin ederim. Geleceğini güvence altına almak isteyen sizler için, Türkiye yükseköğretim kurumları birçok fırsat sunmaktadır. Türkiye’deki üniversiteler başarılarınıza ulaşmanız için oldukça iyi imkanlara ve kaynaklara sahiptir. Türkiye yükseköğretim kurumlarında kazanacağınız beceriler ile dünya çapındaki prestijli firmalarda ve kurumlarda kolayca iş bulabileceksiniz.

Son olarak, uzun yıllar üniversitede profesör olarak çalışmış biri olarak, kariyer hedefleriniz konusunda net olmanızı öneririm. Kendinizi ne kadar iyi anlarsanız ve hedefleriniz konusunda ne kadar net olursanız, sizin için en iyi programı bulma şansınız o kadar artacaktır. Türkiye'de eğitim alın ve potansiyelinizi keşfedin!” 

 ​

-Study In Türkiye YÖK Sanal Fuarı-

 

YÖK tarafından, Kovid-19 salgını sürecinde kısıtlanan öğrenci hareketliliğinin olumsuz etkilerini azaltmak ve bu süreçte Türk üniversitelerini yurt dışında dijital ortamlarda da tanıtmak amacıyla ilk olarak 2020 yılında "Study in Türkiye YÖK Sanal Fuarı" düzenlendi.

Sanal Fuar’ın üçüncüsü bu yıl 20-22 Temmuz 2022 tarihlerinde Türkiye saati ile 08.00-20.00 arasında http://virtualfair-yok.gov.tr​  web adresi üzerinden gerçekleştirilecek. Sanal fuar ile Türk yükseköğretim sistemine daha çok uluslararası öğrenci dâhil edebilmek için üniversitelere önemli bir tanıtım fırsatı sunulacak.

Sanal Fuar vasıtasıyla Türk üniversiteleri, bütün dünyadan yükseköğretim çağındaki potansiyel öğrencilere, görsel ve işitsel materyal, canlı bağlantı ve anlık ileti yoluyla tanıtım yapacak.

Fuar kapsamında potansiyel öğrenciler ve onların aileleri Türk yükseköğretim sisteminin yanı sıra Türkiye tarihi, sosyal ve kültürel değerleri hakkında da bilgi sahibi olabilecekler.

Sanal Fuarda, üniversitelere ait stantların yanı sıra, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Türkiye Maarif Vakfı, Yunus Emre Enstitüsü ve Ulusal Ajans gibi Türk yükseköğretim sisteminin uluslararasılaşmasına katkı sağlayan paydaş kuruluşlara ait stantlar da yer alacak.

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024