İç Mimarlık Bölümü Tarafından İç Mekân Aydınlatma Tasarımı Etkinliği Yapıldı - Eskişehir Haber

Eskişehir Eğitim

İç Mimarlık Bölümü Tarafından İç Mekân Aydınlatma Tasarımı Etkinliği Yapıldı

İç Mimarlık Bölümü Tarafından İç Mekân Aydınlatma Tasarımı Etkinliği Yapıldı
Yayınlama: 19 Haziran 2022 Pazar
A+
A-

Mimarlık ve Tasarım Fakültesi İç Mimarlık Bölümü Tarafından İç Mekân Aydınlatma Tasarımı Etkinliği Yapıldı

Eskişehir Teknik Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi İç Mimarlık Bölümü ile Arlight Aydınlatma Firması iş birliği ile İç Mekân Aydınlatma Tasarımı çalıştayı ve semineri yapıldı. 3 Haziran 2022 Cuma günü yapılan etkinlikte aydınlatma tasarımı ile ilişkili pek çok konuya değinildi.

Etkinlikte İç Mimarlık Bölümü’nden Doç. Dr. Onur Ülker, Arş. Gör. Deniz Uçar, Arş. Gör. Sema Taştan Karataş ve Arş. Gör. Mehmet Alhan görev aldı. Doç. Dr. Onur Ülker'in aydınlatma tarihçesine değindiği sunum ile başlayan seminer, Arlight Ar-Ge Müdürü Metin Yazıcı’nın LED aydınlatma teknolojisini ve Arlight Aydınlatma Tasarım Yöneticisi Fatih Yıldıran'ın iç mekânda aydınlatma tasarımı alanında teknik bilgilere yer verdiği sunum ile devam etti. Sunum sırasında öğrencilere aydınlatma armatürlerini inceleme fırsatı verildi. Teknik bilgileri alırken, ürünleri dokunarak deneyimleyen İç Mimarlık Bölümü öğrencileri seminer sonrasında düzenlenen çalıştay ile öğrendiklerini eğlenceli ve yaratıcı tasarım uygulamaları yaparak pekiştirdi. Arlight firmasından Kurumsal İletişim Müdürü Esra Öğdü, Ar - Ge Müdürü Metin Yazıcı, Aydınlatma Tasarımı Yöneticisi Fatih Yıldıran ve İç Mimarlık Bölümü öğretim elemanlarının da yer aldığı jüri, gün sonunda çalıştay sırasında üretilen projeleri değerlendirdi.

'İz' isimli çalışmaları ile beğeni toplayan birinci olan ekip üyeleri, Arlight firmasından ödüllerini aldı.

Öğrencilerin aydınlatma armatürlerini, lensleri, filtreleri, ışık şiddetini, aydınlatma alanında kullanılan özel teknik bilgileri ve teknik dili birebir deneyimleyerek öğrendikleri keyifli buluşmanın önümüzdeki dönemlerde de tekrarlanması planlanarak, konuklara teşekkür belgelerinin ve plaketlerin takdim edilmesinin ardından etkinlik sona erdi.

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024